Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Železničná stanica Trebišov

Železničná stanica Trebišov. Foto: Vovlaku.sk

Vovlaku.sk vám vďaka spolupráci s Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval.

Bratislava 24.marca (Vovlaku.sk) - Včera sme vám predstavili železničnú stanicu Vrbovce. Teraz to bude stanica Trebišov. V ďalších častiach vám postupne ukážeme všetky používané železničné trate na Slovensku.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.

Železničná stanica Trebišov




Železničná stanica Trebišov je železničná stanica v meste Trebišov.
Obsluhujú ju trate číslo 190 Košice - Čierna nad Tisou, číslo 191 Michaľany - Lupków a číslo 192 Trebišov - Vranov nad Topľou, na ktorej v roku 2003 zastavili osobnú dopravu. Poloha budovy je: vpravo v smere od Michalian.

Železničná stanica Trebišov.
Foto: Vovlaku.sk


Stanica má sedem dopravných a štyri manipulačné koľaje. Prvá koľaj od staničnej budovy je koľaj širokorozchodnej trate z Maťoviec do Hanisky pri Košiciach.
K nástupištiam sa dá prejsť podchodom. Stanica je vybavená systémom je vybavená systémom iKVC, čiže pokladňou na predaj vnútroštátnych a medzištátnych cestovných lístkov, rezerváciou a predajom miesteniek, ležadiel a lôžok.

Železničná stanica Trebišov.
Foto: Vovlaku.sk


Stanica prešla v roku 2013 rekonštrukciou budovy, čakárne, nástupišťa a vybudovali tu bezbariérový prístup do budovy.

Zdroj: wikipedia.org, vovlaku.sk, vlaky.net