Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Urobte pre seba i svoje zdravie to najlepšie

Foto: lassedesignen / Shutterstock.com

Žijeme v dobe, ktorá je veľmi hektická, uponáhľaná, máme veľakrát pocit, že nám nestačí dvadsaťštyrihodinový deň.

Bratislava 1. decembra (OTS) - Cítime sa často unavení, vyčerpaní a, samozrejme, večne nespokojní aj so svojou postavou. Veď kto by netúžil po dokonalosti? Každý z nás! A keď zistíme, že opäť máme pár kíl navyše, tak sa necítime vo svojej koži a niekedy nás to dokáže poriadne vytočiť.

Existujú však účinné prostriedky, ktoré nám dokážu pomôcť nielen schudnúť, ale aj cítiť sa oveľa lepšie ako doteraz.

Najdôležitejší je vždy základ
Či staviame dom, alebo chodíme do školy, vieme, že bez pevného základu dom stáť nebude a ani nebudeme mať ďalšie vedomosti. Základ je jednoducho dôležitý vždy a v každej oblasti ľudského života.
Keď to premietneme na životný štýl, zdravie a snahu urobiť pre svoj organizmus to najlepšie, tak môžeme povedať, že základnou stavebnou jednotkou všetkých živých organizmov sú proteíny. Bez nich by totiž ani naše telo nemohlo správne fungovať a podávať každodenné výkony. A čo sú to vlastne proteíny? Môžeme použiť aj pojem bielkoviny, ktoré potrebujeme mať pre dobré a pevné zdravie. Jednou zo základných funkcií proteínov – bielkovín je budovať v našom tele tkanivá.

Na proteínoch je najlepšie to, že ich možno získať z viacerých potravín, a tak sa nemusia obmedzovať ani tí, ktorí nejedia mäso. Samozrejme, pre tých, ktorí sa radia k „mäsožravcom“, je vynikajúcim zdrojom proteínov mäso z biochovu alebo domácej farmy. Vegáni ich zasa môžu získať napríklad zo sóje, fazule či cíceru.

Proteíny možno použiť aj ako doplnok výživy v prípade športovcov. Kto sa aktívne venuje akémukoľvek športu, vie, že je dôležité spĺňať základné požiadavky: mať kvalitnú svalovú hmotu, dostatok správneho tuku a v neposlednom rade aj správne fungujúci kĺbový aparát. Na toto všetko majú veľmi priaznivý vplyv práve proteíny, ktoré môžu športovci získať v doplnkovej strave – výžive.
Foto: nadianb / Shutterstock.com


Chudnime zdravo a správne
Téma nadváhy, nesprávnej životosprávy, nezdravého životného štýlu či obezity je čoraz viac aktuálnejšia v našej spoločnosti. S kilami navyše už bojujú neraz aj deti a mladí ľudia vo vývoji. Nevyhnú sa ani nám, dospelým.

A niekedy pristúpime k rôznym drastickým diétam, ktoré majú tzv. jo-jo efekt a výsledkom je to, že kilá, ktoré „zhodíme“, opäť po krátkom čase znovu naberieme a tak to pokračuje dokola. Až do bodu, keď to s chudnutím vzdáme, lebo sme už unavení a sklamaní z držania toľkých neefektívnych diét. A pritom stačí tak málo! Poznať a používať spaľovače tuku. O čo vlastne ide?

Spaľovače tukov možno definovať ako zmes rôznych látok, ktorých úlohou je zrýchliť náš metabolizmus a pomôcť odbúrať nežiaduci tuk. Ich ďalšími úlohami sú potláčanie chuti do jedla, bránenie už spomínaného jo-jo efektu, keďže naviažu tuk a vyplavia ho von z organizmu. Spaľovače tukov sú teda vhodnými doplnkami stravy, ktoré nám pomáhajú chudnúť a sú správnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú „klesať na váhe“ efektívne. Najviac používanými látkami v spaľovačoch tuku sú L-karnitín, kapsaicín či kofeín. Zároveň tieto látky sú tými prírodnými zdrojmi spaľovačov pre náš organizmus.

Samozrejme, treba si uvedomiť, že neexistuje žiadna zázračná tabletka na chudnutie z večera do rána alebo už do pár dní. Podmienkou, základom a podstatou účinku spaľovačov je strážiť si svoju stravu, sledovať si, čo jeme a ako cvičíme.
Foto: vgstudio / Shutterstock.com


Ak chceme dosiahnuť čo najlepší účinok spaľovačov tuku, ideálne je mať nielen pestrý stravovací plán, ale aj pestrý pohyb. Pokiaľ sa teda rozhodneme pre spaľovač tukov ako výživový doplnok a myslíme to so svojím zdravím úplne vážne, výber najvhodnejšieho spaľovača by sme mali zveriť do rúk odborníkom na danú problematiku.

Dobrou správou je, že môžeme neraz využiť rôzne zľavy, akcie na tieto produkty, či už ide o proteíny alebo spaľovače tuku. Akciové letáky nám viac ráz prinášajú ponuku prípravkov na chudnutie za prijateľné ceny, a to sa už rozhodne oplatí! Ak to teda myslíme vážne nielen s chudnutím, ale aj s naším zdravím, rozhodne by sme po týchto prípravkoch mali siahnuť.