Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Muž, obvinený z krádeže žraloka, tvrdí, že sa o zviera bál

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Pri čine ho zachytila bezpečnostná kamera, ktorá zaznamenala, ako sa mu podarilo žraloka s dĺžkou asi 40 centimetrov vytiahnuť z nádrže a v detskom kočíku vyviezť z akvária.

San Antonio 2. augusta (TASR) - Muž obvinený z krádeže žraloka, ktorého cez víkend odcudzili z akvária v meste San Antonio v americkom štáte Texas v detskom kočíku, nie je podľa vlastných slov kriminálnik, ale aktivista. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Anthony Shannon tvrdí, že sobotňajšou krádež vykonal pre obavu o zdravie zvieraťa. Pri čine ho zachytila bezpečnostná kamera, ktorá zaznamenala, ako sa mu podarilo žraloka s dĺžkou asi 40 centimetrov vytiahnuť z nádrže a v detskom kočíku vyviezť z akvária.

Polícii sa odcudzeného morského živočícha podarilo vypátrať v pondelok večer v Shannonovom dome a následne vrátiť späť do akvária. Joseph Salvaggio, veliteľ polície v Leon Valley na predmestí San Antonia, v tejto súvislosti uviedol, že v garáži Shannonovho domu sa našlo množstvo ďalších vodných živočíchov - až to tam vyzeralo takmer ako v skutočnom morskom akváriu.

Samotný Shannon miestnej televíznej stanici KENS povedal, že "je aktivistom a nie kriminálnikom". Dodal, že ho znepokojili podmienky v akváriu, ktoré si všimol zhruba pred mesiacom, keď ho navštívil ako distribútor soli a odniesol si odtiaľ vzorky vody.

Akvárium na správu reagovalo vyhlásením, že sa o svoje živočíchy stará príkladne a kvalitu vody v ich nádržiach denne kontroluje.