Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Obama sa nebojí chvíle, keď jeho dcéry začnú randiť

Americký prezident Barack Obama nakupuje so svojimi dcérami Maliou (v popredí) a Sashou Foto: TASR/AP

Barack Obama a Michelle Obamová majú dve dcéry Maliu a Sashu.

Washington 21. decembra (TASR) - Americký prezident Barack Obama v piatok odcestoval s rodinou na dvojtýždňovú dovolenku na Havajské ostrovy, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.

V televíznom rozhovore s moderátorom a zabávačom Steveom Harveyom, ktorý bol odvysielaný v piatok, Obama prezradil, že si nerobí starosti, ak jeho dcéry začnú "randiť". Koniec-koncov, dbajú o ne starostlivé oči.

Šéf Bieleho domu o 15-ročnej Malii a 12-ročnej Sashi povedal, že sú "veľmi citlivé". Zavtipkoval, že okrem toho má mužov so zbraňami, ktoré sú stále v blízkosti dievčat. Myslel tým na príslušníkov prezidentskej ochrany, ktorí sú v nepretržitom nasadení, aby chránili rodinu prezidenta USA.

"To je hlavný dôvod, prečo som sa uchádzal o opätovné zvolenie," žartoval Obama. Vysvetlil, že tak budú dievčatá chránené skoro po celý čas na strednej škole.

Obama sa spolu s manželkou Michelle tvrdo snažili o to, aby boli ich dcéry mimo dosahu pozornosti verejnosti počas Obamovho pôsobenia v prezidentskom úrade.

Podľa Obamu si dievčatá počínajú výborne, ale rastú "tak rýchlo". Pripustil, že nebude ľahké priviesť ich k obyčajnému životu. Avšak zdôraznil, že ich učí robiť dobré rozhodnutia o ľudských vzťahoch.

Ako ďalej poznamenal šéf Bieleho domu, povedal dcéram, že ak im mladý muž preukáže rešpekt a bude k nim milý, nebude každú sekundu krúžiť okolo nich.

Podľa Obamových slov je dosť odstrašujúce samé osebe, ak chce niekto "randiť s prezidentovou dcérou", a preto netreba, aby tam bol ešte aj on - ako ďalší odstrašujúci faktor.