Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Pamätnú večernú róbu Marilyn Monroe vydražili za 4,8 milióna dolárov

Na archívnej snímke z 2. júna 1955 herečka Marilyn Monroe (vpravo) a americký bejzbalový hráč Joe DiMaggio. Foto: TASR/AP

Aukčná spoločnosť Julien's Auctions predpokladala, že tesná róba telovej farby ušitá na mieru sa predá za 2 až 3 milióny dolárov; výťažok z aukcie tak prevýšil očakávania.

New York 19. novembra (TASR) - Večerné šaty, v ktorých Marilyn Monroe v roku 1962 zaspievala popevok "Happy Birthday, Mr. President" vtedajšiemu prezidentovi USA Johnovi F. Kennedymu k jeho 45. narodeninám, vydražili v Los Angeles za 4,8 milióna dolárov. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Aukčná spoločnosť Julien's Auctions predpokladala, že tesná róba telovej farby ušitá na mieru sa predá za 2 až 3 milióny dolárov; výťažok z aukcie tak prevýšil očakávania. Pri predchádzajúcej dražbe v roku 1999 zaplatil záujemca za šaty 1,3 milióna dolárov. Niekdajší odev Marilyn Monroe získala v noci nadnes americká sieť múzeí kuriozít - Ripley's Believe It or Not!

Príťažlivá herečka sa v tejto róbe z dielne módneho návrhára Jeana Louisa predstavila na narodeninovom bankete v newyorskej Madison Square Garden 19. mája 1962.

Šaty boli také tesné, že museli byť zašité priamo na tele herečky krátko pred vystúpením.