Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Ricardelovú po spore s Melaniou Trumpovou presunuli na inú pozíciu

Melania Trumpová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ricardelová, ktorá pôsobila ako zástupkyňa poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona, je najnovšou obeťou v rámci personálnej reorganizácie Bieleho domu.

Washington 15. novembra (TASR) - Zástupkyňa poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Mira Ricardelová sa presúva na inú pozíciu v rámci administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, ako si prvá dáma Melania Trumpová vyžiadala jej odchod. S odvolaním sa na Biely dom o tom informovala agentúra DPA.

"Mira Ricardelová bude aj naďalej podporovať prezidenta, hoci rámci zmien opúšťa Biely dom, aby zaujala novú funkciu v rámci administratívy," uviedla hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová vo svojom stredajšom vyhlásení.

Ricardelová, ktorá pôsobila ako zástupkyňa poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona, je najnovšou "obeťou" v rámci personálnej reorganizácie Bieleho domu, píše DPA. Minulý týždeň prezident Donald Trump vyhodil z postu ministra spravodlivosti Jeffa Sessionsa. V kuloároch sa taktiež šepká o možnom odchode ministerky pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenovej a personálneho šéfa Bieleho domu Johna Kellyho, dodáva DPA.

Ricardelová údajne nevychádzala s členmi Trumpovej rodiny. Televízna stanica CNN informovala, že personál Melanie Trumpovej sa dostal do sporu s Ricardelovou počas októbrovej návštevy prvej dámy v Afrike. Medzi dôvody konfliktu patrili údajne miesta na sedenie v lietadle.