Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Vyhlásenie Pulitzerových cien sa odkladá pre pandémiu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

New York 8. apríla (TASR) - Výbor pre udeľovanie Pulitzerových cien posunul vyhlásenie tohtoročných laureátov, keďže niektorí členovia výboru intenzívne píšu o globálnej pandémii koronavírusu, informovala v utorok organizácia.

Ako napísala agentúra AP, vyhlásenie víťazov Pulitzerových cien za žurnalistiku a umenie sa odkladá z 20. apríla na 4. mája.

Správkyňa Pulitzerových cien Dana Canedyová uviedla, že vo výbore je veľa novinárov, ktorí stoja v predných líniách spravodajstva o koronavírusovej pandémii. "Keďže sa zameriavajú na túto kľúčovú úlohu, odklad nám dáva viac času dôkladne vyhodnotiť finalistov Pulitzerových cien za rok 2020," uviedla Canedyová.

Pulitzerové ceny za žurnalistiku sa udeľujú od roku 1917 a v tejto oblasti sa považujú za najprestížnejšie ocenenie.