Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Za podsukňové fotografie žien hrozí v štáte Massachusetts väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tamojší najvyšší súd rozhodol, že muž, ktorý mobilným telefónom fotografoval intímne miesta pod sukňami pasažierok metra v Bostone, neporušil žiadny písaný zákon tohto štátu.

Boston 7. marca (TASR) - Guvernér amerického štátu Massachusetts Deval Patrick dnes podpísal návrh zákona, ktorý zakazuje zhotovovanie "podsukňových" fotografií žien. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na úrad guvernéra.

Patrick opatrenie podpísal dva dni po tom, ako tamojší najvyšší súd rozhodol, že muž, ktorý mobilným telefónom fotografoval intímne miesta pod sukňami pasažierok metra v Bostone, neporušil žiadny písaný zákon tohto štátu.

Na záležitosť pružne zareagovali zákonodarcovia zo Senátu i Snemovne reprezentantov, ktorí predloženú legislatívu schválili. Fotografovanie pohlavných orgánov a ďalších intímnych miest žien alebo detí na verejnosti tak bude odteraz ilegálne.

Zákon s okamžitou platnosťou ukladá za "podsukňové" zábery maximálny trest odňatia slobody na dva a pol roka a pokutu vo výške 5000 dolárov. Ak je obeťou predmetného kriminálneho činu dieťa, trestná sadzba sa zdvojnásobuje.