Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

V Kansase sa prihlásil prvý z troch výhercov polmiliardovej lotérie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výherca požiadal o zachovanie svojej anonymity a pracovníci lotérie odmietli povedať, či je to muž či žena.

Washington 7. apríla (TASR) - V americkom štáte Kansas sa v piatok prihlásil prvý z troch výhercov rekordného jackpotu v lotérii Mega Millions. Takmer týždeň po ťahu sa prihlásil o vyplatenie v hotovosti svojej tretiny z výhry 656 miliónov dolárov, informovali predstavitelia lotérie.

Výherca požiadal o zachovanie svojej anonymity a pracovníci lotérie odmietli povedať, či je to muž či žena, koľko má rokov, aké má zamestnanie či z ktorého mesta je.

Isté je iba to, že výherný tiket zakúpil v obchode Casey's General Store na Main Street v kansaskom meste Ottawa. Obchod dostane za odmenu 10.000 dolárov.

Výherca má nárok na 218,6 milióna dolárov pred zdanením. Po zdanení a zaplatení všetkých poplatkov mu zostane 110,5 milióna dolárov.

S tiketom dorazil v sprievode svojho právneho zástupcu a finančných poradcov.

Zvyšné dva výherné tikety boli podané v Illinois a Marylande, výhercovia sa však zatiaľ neprihlásili.

Pracovníčka rýchleho občerstvenia McDonald's v Baltimore (Maryland) povedala médiám, že má jeden z výherných tiketov, nemôže ho však nájsť. Tridsaťsedemročná haitská imigrantka a sedemnásobná matka Mirlande Wilsonová zakúpila spolu so 14 kolegami niekoľko tiketov a teraz sa podľa nich pokúša nechať si celú výhru iba pre seba, tiket vraj schovala.

Riaditeľ lotérie v Marylande, Stephen Martino, povedal, že v súlade so štatútom lotérie sa o výhru treba prihlásiť do 28. septembra.