Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

V rebríčku posmrtných ziskov celebrít vedie Elizabeth Taylorová

Na archívnej snímke z 16. februára 1997 Elizabeth Taylorová a americký spevák Michael Jackson. Foto: TASR/AP Photo

Michael Jackson sa so sumou 145 miliónov dolárov dostal v zárobkoch na druhé miesto posmrtného rebríčka.

New York 25. októbra (TASR) - Zosnulá herečka Elizabeth Taylorová zarobila v minulom roku najviac spomedzi celebrít, ktoré sú už po smrti. Prekonala aj speváka Michaela Jacksona. O rebríčku amerického magazínu Forbes informovala v noci nadnes agentúra Reuters.

Pozostalosť Taylorovej dosiahla 210 miliónov dolárov (takmer 162 miliónov eur), pričom väčšina získaných prostriedkov pochádzala z aukcie jej šperkov, kostýmov a umeleckých diel.

Okrem aukcie zarobila pozostalosť herečky, ktorá skonala v roku 2011 vo veku 79 rokov, aj na predaji jej najpredávanejšieho parfumu White Diamonds. Ďalšie príjmy boli z predaja majetku a platby z uvedenia jej filmov.

Jackson, ktorý skonal v roku 2009, sa so sumou 145 miliónov dolárov (zhruba 112 miliónov eur) dostal v zárobkoch na druhé miesto posmrtného rebríčka.

Tretím v poradí bol Elvis Presley, ktorého pozostalosť zarobila 55 miliónov dolárov (približne 42,4 milióna eur). Hoci Taylorová zhodila Jacksona z prvej priečky, popová hviezda sa v budúcom roku pravdepodobne znovu umiestni na špičke - vďaka nepretržitým výnosom z predaja hudby a zisku z ďalších aktivít.