Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Magazín

V Štiavnických vrchoch narazíte na jedinečnú jaštericu

Na snímke Nový zámok v Banskej Štiavnici. Foto: TASR/Dušan Hein

Štiavnické vrchy sú krásne, o tom sa nemôže nikto hádať. Na ich škodu sú však v tieni ich slávnejších bratov – Vysokých a Nízkych Tatier, Malej a Veľkej Fatry či Slovenského krasu.

Bratislava 16. augusta (OTS) - Pritom táto časť stredného Slovenska patrí medzi tie najkrajšie na celom našom území. Môže za to aj jedinečný druh jašterice, ktorú nestretnete nikde inde. Ide o hotel pre rodiny Salamandra. Mnoho hotelov berie deti ako nutné zlo, pretože sprevádzajú svojich rodičov, ktorí platia. Tu je to však inak, tu deti vítajú s otvorenou náručou.

Ideálny hotel pre deti

Ako najlepší dôkaz toho, že deti v Salamandre majú radi, sú služby, ktoré pre ne pripravili – izbový servis špeciálne iba pre deti, detský kútik a ihrisko, wellness služby určené pre tých najmenších, po chodbách hotela pobehuje aj maskot Salamandrík, ktorý je pre vaše ratolesti skvelým rozptýlením, nechýbajú ani rôzne akcie ako Summer Bike Camp či súťaže v lyžovaní. Lyžiarsky svah je neďaleko hotela, takže ak sem zavítate v zime, rozhodne nezabudnite zobrať detské lyže. Ak sami nepatríte medzi najlepších lyžiarov, hotel vám pre vášho drobca zabezpečí inštruktora.

Aktivity, ktoré dostanú veľkých aj malých
Štiavnické vrchy sú ideálne na nenáročnú turistiku, ich najvyšším vrchom je Sitno, ktorý má 1009 m n. m. a pokojne ho zvládnete zdolať aj na bicykloch. To je ďalšia super vec – cyklistické chodníčky sú na veľmi dobre úrovni. Okrem toho sa počas leta môžete ísť okúpať do jedného z tajchov, ktorých sú Štiavnické vrchy plné. Že neviete, čo sú to tajchy? Sú to umelo vybudované jazerá, ktoré slúžili ako zdroj energie pri banskej ťažbe. Či už sem prídete v lete, alebo v zime, o super program budete mať postarané, nezabudnite ale na užitočné poistenie do hôr. Poznáte to sami – istota je istota.