Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Vaňová batéria pre relaxačnú očistu

Ilustračné foto Foto: gmstockstudio / Shutterstock.com

Medzi príjemné okamihy dňa môže patriť aj uľavujúca relaxácia vo vani.

Bratislava 22. januára (OTS) - Aby bol zážitok naozaj dôkladný, treba zvoliť nielen vhodnú vaňu, ale aj vaňovú batériu, prípadne ďalšie kúpeľňové doplnky, ktoré proces uvoľnenia podporia.

Funkčné partnerstvo
Vaňa a vaňová batéria sú nerozlučnou dvojicou, ktorých súlad podporí nielen efektivitu samotnej očisty, ale umožní vám aj dôkladnú relaxáciu, a to na fyzickej aj psychickej úrovni. Oba tieto kúpeľňové prvky by ste mali vyberať zároveň a starostlivo premyslieť, čo od nich vlastne očakávate. Ak ste fanúšikom kúpania, zamerajte sa najmä na pohodlné napúšťanie vane a napríklad si doprajte aj atypický pohľad ako napúšťanie pomocou „vodopádu“. Veľmi pôsobivé sú aj vaňové batérie na okraj vane. Pokiaľ vaňu využívate príležitostne, potom je vhodné sa poobzerať po zaujímavom sete s ručnou sprchou, ktorá môže ponúkať rôzne druhy prúdov. Pokiaľ je v domácnosti viac osôb preferujúcich rôzne druhy očisty, sústreďte sa tiež na jednoduché a bezpečné prepínanie medzi spotrebičmi.

Vaňová batéria ako elegantný doplnok
Vaňová batéria môže byť zaujímavou dominantou miestnosti. Veľmi efektne pôsobí napríklad vaňová batéria na podlahu, ktorá obvykle dopĺňa voľne stojacu vaňu. Pokiaľ milujete vintage štýl, môžete zvoliť kohútikovú vaňovú batériu so sprchou v tvare „slúchadla“. Moderný design sa však rozhodne nedrží späť. Staviť môžete na rôzne povrchové úpravy, od klasického chrómu, cez nerezovú, mosadz, brúsený nikel, zlatú, bielu a čiernu farbu, po originálne dekory ako drevo či kameň. Pre optické odľahčenie priestoru stavte skôr na hladké línie. Skvele pôsobí napríklad podomietková vaňová batéria, kedy je samotný vaňový výtok na inom mieste ako ovládanie. Pre maximálny minimalizmus môžete zvoliť napúšťanie vane prepadom. Nádherným riešením je potom napúšťanie vane s efektom vodopádu, ktorý je pri luxusnejších verziách možné získať aj s osvetlením.

Vaňová batéria a sprcha
Vaňová batéria je obvykle vybavená aj ručnou sprchou. Okrem ďalších vlastností by ste sa teda mali sústrediť aj na spôsob, akým sa medzi vaňovým výtokom a ručnou sprchou prepína. Vysoko ceneným riešením je termostatická batéria. Spotrebič volíte pomocou stlačenia tlačidla či otočením príslušnej hlavice. Pri niektorých variantoch je možné dokonca spustiť oba spotrebiče zároveň. V prípade pákovej či kohútikovej batérie sa využívajú prepínače. Mnohí výrobcovia pre hladké prepínanie vytvorili špeciálne technológie. K ručnej sprche nezabudnite zakúpiť aj držiak ručnej sprchy (či už pevný alebo otočný), prípadne sprchovú tyč s pojazdným držiakom. Zvážte tiež vaňovú zástenu, ktorá bezpečne udrží vodu v priestore vane.

Tipy pri výbere vaňovej batérie
· Najmä pri staršej zástavbe si skontrolujte rozstup batérie. Štandardom je teraz 150 mm (predtým 100 mm).
· Pri výbere skontrolujte, či je vaňový výtok dostatočne dlhý.
· Pri pákových vaňových batériách odporúčame voliť výrobky s keramickou kartušou.
· Sústreďte sa na bezpečnosť. Napríklad termostatické vaňové batérie majú zabudovanú bezpečnostnú poistku znižujúcu riziko obarenia. Pokiaľ chcete „niečo navyše“, stavte na výrobky, ktorých výkon je podporený modernými technológiami, napr. technológia chrániaca povrchy proti mechanickému poškodeniu a uľahčujúca údržbu, povrchy ošetrené antibakteriálnou vrstvou alebo technológie pre plynulé ovládanie.


Vaňová batéria nie je v kúpeľni jediná
Ak chcete v kúpeľni vytvoriť skutočne zaujímavú atmosféru, potom odporúčame vyberať aj ostatné prvky do kúpeľne tak, aby k sebe ladili. Vaňová batéria obvykle v sérii ponúka aj ďalšie produkty, napríklad umývadlovú batériu, bidetovú batériu alebo bidetovú spŕšku, splachovacie tlačidlo, rôzne háčiky, poličky, mydlovničky, dávkovače aj poháre na zubné kefky. Práve vzájomná súhra jednotlivých prvkov dokáže celku dodať vskutku vizuálne oslnivý náboj. Nezabudnite ani na ďalšie doplnky, ktoré vám kúpeľ spríjemnia, napríklad poličky cez vaňu alebo držadlá pre ľahší vstup do vane aj výstup von.