Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Veriaci si pripomínajú Vianneyho, jeho relikvia príde na Slovensko

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Svätec je patrónom farárov, spovedníkov a všetkých kňazov. Putovanie relikvie jeho srdca po slovenských farnostiach má za cieľ povzbudiť vieru a vyprosiť posilu pre kňazov v aktívnej službe.

Bratislava 4. augusta (TASR) - V liturgickom kalendári si veriaci v utorok pripomínajú svätého arského farára Jána Mária Vianneyho. Relikvia jeho srdca bude tento rok v októbri putovať na Slovensku (10. - 25. 10.), informoval hlavný organizátor púte, ktorým je Hnutie Modlitby za kňazov.

Svätec je patrónom farárov, spovedníkov a všetkých kňazov. Putovanie relikvie jeho srdca po slovenských farnostiach má za cieľ povzbudiť vieru a vyprosiť posilu pre kňazov v aktívnej službe. Zároveň chce táto iniciatíva v starých a chorých kňazoch posilniť nádej a vytrvalosť v službe Bohu, a v mladých mužoch odvahu, aby dokázali s radosťou odpovedať na Božie povolanie do kňazstva. Počas 16 dní zavíta na 19 miest.

Putovanie sa začne v sobotu 10. októbra v Spišskej Kapitule. Nasledovať budú miesta na východe Slovenska, odtiaľ sa relikvia postupne premiestni na stredné a západné Slovensko do Bratislavy a Marianky.