Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Verný fanúšik ManCity L. Gallagher z Oasis v siedmom nebi

Britský hudobník Liam Gallagher Foto: TASR/AP Photo

Svetoznámy rocker zavítal po stretnutí aj novinárskej mixóny, kde hlasito pozdravil autora víťazného gólu a belgického kapitána Vincenta Kompanyho.

Manchester 1. mája (TASR) - Rocková hviezda Liam Gallagher si užíva spanilú jazdu futbalistov Manchestru City za prvým anglickým titulom po 44 rokoch. Jeho miláčikovia z tímu "citizens" majú dve kolá pred koncom súťaže rovnaký počet bodov ako Manchester United, ale aktívnejšie skóre.

Bývalý líder skupiny Oasis patrí k najvernejším fanúšikom City a vo svojich tradičných slnečných okuliaroch a so širokým úsmevom nechýbal ani na pondelkovom mestskom derby v Manchestri. City zdolali napokon United 1:0 a Gallagher si to naplno a hlasno užíval: "Chcete vedieť, kto sú tí chlapci? ...najvyššie postavení v súťaži. Výborne City len tak ďalej."

Gallagher sa na Mestskom štadióne v Manchestri stretol aj s legendárnym Diegom Maradonom, ktorý sledoval priamo v akcii svojho zaťa Sergia Agüera. Argentínčan však s humorom dodal, že má rád aj trénera City Roberta Manciniho. "Milujem ho, je super tréner, takmer ako ja," povedal Maradona, ktorý je trénerom dubajského klubu Al-Wasl.

Svetoznámy rocker zavítal po stretnutí aj novinárskej mixóny, kde hlasito pozdravil autora víťazného gólu a belgického kapitána Vincenta Kompanyho. "Nech žije Belgicko!," zakričal Gallagher, ktorý vzápätí odkráčal v objatí svojho obľúbeného hráča.

Dnes už rozpadnutá anglická skupina Oasis vyjadrila svoju lojálnosť k City aj na svojich albumoch "Definitely Maybe", či "(What's The Story) Morning Glory". Svoj obľúbený klub podporovali aj v ťažkých časoch, kedy "citizens" hrali v II. anglickej lige. Skupina Oasis, ktorú založil Gallagher a jeho brat Noel, odohral v roku 1996 ešte na štartom štadióne na Maine Road koncert. To však bolo ešte dávno predtým, ako do klubu nalial balík peňazí šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan z Abu Zabí.