Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

VIDEO: Veronika Rabada nahrala titulnú pieseň k filmu Piargy

Veronika Rabada - Piargy /Titulná pieseň k filmu PIARGY/ Foto: Youtube

V júli tohto roka vydala Veronika nový, v poradí tretí album s názvom Sukne, na ktorom ponúka 15 nových pesničiek.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Do kín prichádza nový slovenský film Piargy režiséra Iva Trajkova. Rovnomennú titulnú pesničku filmu nahrala speváčka Veronika Šoltýsová Rabadová, ktorá je spolu s Michalom Brandýsom aj autorkou hudby, text napísal Peter Rabada. Film rozpráva príbeh mladej ženy nakrútený podľa novely Františka Švantnera z medzivojnového obdobia. Je to jej druhá filmová pesnička, prvou bola skladba V tichu pre rozprávku Čarovný kamienok.

"Je to taký splnený sen. Tým, že mám vyštudované herectvo, tak sa mi to celé poprepájalo, bol to taký malý sen. Už som robila pesničku do rozprávky a teraz do tohto filmu. Verím, že to nie je posledná spolupráca," povedala pre TASR Veronika Rabadová.

V júli tohto roka vydala Veronika nový, v poradí tretí album s názvom Sukne, na ktorom ponúka 15 nových pesničiek. Otvára ho práve pieseň Piagry, ku ktorej vznikol aj videoklip.



"Album je určite iný ako album Lúka. Je inštrumentálnejší, vnímam ho ako dobre strávený čas počas obdobia, keď sa všetci sťažovali na všetko. Je to moje ďalšie dieťa. Ten pocit, keď ho držíš v ruke, robota predtým, koľko to stálo času, je to radosť. Ale muzikantsky ho vnímam tak, že je to posun," doplnila speváčka.

Speváčka Veronika Rabada (celým menom Veronika Šoltýsová Rabadová, 1984) ukončila v roku 2008 štúdium na Akadémii umení v Banskej Bystrici. V roku 2002 nastúpila na post speváčky do kapely Hrdza, kde pôsobila do novembra 2015, od tej doby účinkuje sólovo. V septembri 2018 vydala debutový album Lúka a v decembri 2018 vianočný album Koleda. V súčasnosti pôsobí ako pedagóg neoperného spevu na Konzervatóriu Timonova v Košiciach.