Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Magazín

Veronika Velez-Zuzulová tvárou kampane za bezpečnosť za volantom

Veronika Velez - Zuzulová Foto: UNIQA

Reprezentantka bude upozorňovať na riziká bežných pochybení motoristov, ako je telefonovanie za volantom, či zašpinené čelné sklo.

Bratislava, 31. marec (Teraz.sk) - Tvárou jarnej kampane Bezpečnosť za volantom bude slovenská lyžiarska reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová. Akcia je súčasťou dlhodobej kampane Myslite UNIQA, ktorá sa spustila na jeseň minulého roka.

"Jarná kampaň v sebe nesie všetky hodnoty z jesene, pričom sa snaží upriamiť pozornosť na bezpečnosť za volantom. Verejnosti sa predstaví pod mottom: Myslite na to, že za volantom záleží na okamihoch," vysvetľuje PR konzultantka poisťovne UNIQA Eva Kuchárková .

Súčasťou kampane budú videá, ktoré rukolapne približujú chvíle pred cestou a kľúčové momenty za volantom. "Neumyté čelné sklo bráni riadnej viditeľnosti celej plochy vozovky a v prípade prekážky znemožňuje pohotové reakcie. Vo videu sa Veronika predstaví so zašpinenými lyžiarskymi okuliarmi, pričom poukáže na dôležitosť viditeľnosti," približuje Kuchárková.

Nočné šoférovanie sa bezprostredne spája s vyššou sústredenosťou. Je dôležité byť správne videný a aj správne vidieť. Nefunkčné svetlo ešte viac limituje uhol pohľadu. V podobnom duchu sa Veronika objaví na svahu na druhom videu, pričom jej bude chýbať jedna lyža s palicou. Veronika vystríha, že jazda s nefunkčným svetlom je podobná jazde na svahu s jednou lyžou a palicou.

Veronika Velez - Zuzulová
Foto: UNIQA


"V dnešnej uponáhľanej dobe si vybavujeme povinnosti aj za volantom. Naša koncentrácia sa delí medzi telefonický rozhovor a situáciu na ceste. Pozornosť i pohotové reakcie na okolité javy sú potláčané na úkor telefonovania. V ďalšom z videí sa Veronika zjaví na svahu s mobilom v ruke s jasným posolstvom, že sa treba venovať jazde, nie telefonovaniu," približuje Kuchárková obsah tretieho videa, tvrté je venované riziku mikrospánku.

"Nezáleží na počte prejdených kilometrov, či skúsenostiach vodiča, pred cestou si treba vždy skontrolovať základné veci. Podobne ako to robím ja pred štartom na svahu – okrem koncentrácie na trať si kompletne skontrolujem svoju výstroj,“ hovorí Veronika Velez-Zuzulová. "Každý deň, častokrát v časovej tiesni, robíme rozhodnutia, ktoré môžu byť pre náš ďalší život kľúčové. Práve na tieto okamihy sme sa snažili poukázať v krátkych videách s Veronikou Velez-Zuzulovou,“ dodáva predseda predstavenstva a generálny riaditeľ UNIQA Martin Žáček s tým, že kampaň podporia aj špeciálne tímy, ktoré budú oslovovať vodičov na čerpacích staniciach pri diaľničných úsekoch.