Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Sviatok pre všetkých milovníkov Vespy a Talianska

Foto: Vespa Pique-Nique 2013

Vystúpi jazzová legenda Robin Rugerro, Maroš Kramár dostane čestné členstvo!

Bratislava - 30. máj (OTS) - Nadšenci motoriek a skútrov sa už nevedia dočkať veľkolepého eventu Vespa Pique-Nique 2013, ktorý otvorí svoje brány 21. júna na námestí nákupného centra Eurovea v Bratislave! Milovníci klasickej Vespy, vyznávači ministrojov, labužníci talianskej kuchyne, umiena a kultúry, tí všetci si prídu na svoje počas celodennej akcie, ktorú poctia účasťou aj zahraničné hviezdy. Ambasádor a veľký obdivovateľ Vespy, herec Maroš Kramár, bude v tento deň dokonca pasovaný za čestného člena klubu Vespa Riders Club Slovakia!

Foto: Archív Maroša Kramára
Vespa, to je klasika! Stroj, ktorý si získal priazeň po celom svete, svojimi dizajnovými krivkami očaril mužov, farebným prevedením prilákal pozornosť žien, bude mať svoj výnimočný deň 21. júna. A nebude to len tak hocijaký sviatok! Kráľovská jazda ulicami hlavného mesta, ambasádor, krásna moderátorka, kultúrny program a zahraniční hostia, to všetko sa chystá na druhý ročník Vespa Pique-Nique 2013!

Milovníci a vlastníci Vespy sa počas Vespa Pique-Nique 2013 pokúsia pokoriť slovenský rekord v počte motoriek Vespa na jednom mieste a chcú súťažiť aj v najvyššom počte trúbiacich motoriek Vespa! Na svoje si prídu všetci nadšenci, ktorí majú motorku alebo nad jej kúpou práve premýšľajú, ale aj obdivovatelia stroja, ktorý píše svoju históriu od roku 1945. Vtedy totiž uzrel svetlo sveta prototyp Vespa Paperino, ktorý sa zakrátko stal miláčikom talianskeho ľudu.

Členovia oficiálneho klubu Vespa Riders Club Slovakia radi privítajú všetkých priaznivcov dvojkolesových skútrov. „Nielen pre nadšencov motoriek Vespa sme pripravili celodennú akciu plnú talianskej kultúry a bohatého programu. Každý si môže prísť na svoje,“ pozýva Ing. Soňa Deglovičová, predsedníčka Vespa Riders Clubu. Členovia Vespa klubu medzi seba prijmú aj nového čestného člena a zároveň veľkého nadšenca Vespa motoriek, herca Maroša Kramára. „Vespa má bohatú tradíciu, je stále trendy a navyše je do mesta veľmi praktická,“ povedal nám nadšenec tejto tradičnej značky Maroš Kramár. No nebude jediným VIP hosťom! Vespa Pique-Nique 2013 privíta 40-členné talianske pouličné divadlo Le Arti Per Via, ale aj gitaristu Robina Rugerra, ktorý má na svojom konte spolupráce so Stingom, BB Kingom či Zuccherom. Na pódiu sa predstaví aj moderátorka Barbora Rakovská a mnoho známych tvárí z kultúrneho, športového a spoločenského života.

Počas celého dňa bude pripravený bohatý kultúrny program a prezentácie všetkého, čo má spojenie s Talianskom. Ani po zotmení sa však akcia nekončí, after party až do brieždenia sa koná v bratislavskom klube Trafo. Druhý ročník stretnutia nadšencov motoriek Vespa sa uskutoční 21. júna na námestí pri obchodnom centre Eurovea od 11.00 hod do 20.00 hod, pod záštitou oficiálneho klubu Vespa Riders Club Slovakia. Vítaní sú všetci skútristi a milovníci Talianska. Viac sa dozviete na www.vespariders.sk.