Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Vianočný bazár chalaňov ponúka aj tenisovú raketu Novaka Djokoviča

Na snímke Juraj Kemka s raketou Novaka Djokoviča po tlačovej konferencii k 3. ročníku charitatívnej akcie s názvom Vianočný bazár chalaňov. Foto: TASR/Martin Baumann

Projekt vyvrcholí koncertom, ktorý dostal oficiálny názov Vianočný žúr chalaňov.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Vianočný bazár chalaňov opäť chystajú štyria známi herci z bratislavského divadla Astorka a kamaráti Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Róbert Jakab a Marián Miezga. Tento rok ponúkajú "partičkári" v rámci charitatívneho projektu výnimočný "úlovok".

"Svoju tenisovú raketu nám venoval sám Novak Djokovič, samozrejme, sprostredkovane cez Mariána Vajdu, s ktorým sme sa spojili a ktorý bol taký milý a celé nám to sprostredkoval," oznámil na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Juraj Kemka. Raketa sa oddnes draží cez internetový portál www.aukcie.sk. Dražba sa skončí v nedeľu 9. decembra o 22.00 hodine. "Vydražiť sa dá len cez portál, nebude sa dať kúpiť na bazári," povedal k "vychytávke" tohtoročného bazára Marián Miezga.

Ďalším príspevkom zo sveta športu je podpísaný dres Petra Sagana, ktorý sa bude dražiť v oddelení Tuzex. "Vždy sa snažíme tam mať aj také vzácne veci od vzácnych ľudí. Myslím, že aj tento rok sa nám to podarilo. Budeme tam mať od nášho kolegu z Divadla Astorka Maroška Zednikoviča krásne zarámované výšivky. Sme strašne radi, že jeho bývalá manželka nám ich venovala, a sme na ne hrdí," doplnil Miezga.

Do bazára prispejú aj sami chalaňi, zakladatelia charitatívneho projektu. Lukáš vyfúka špeciálne pre túto príležitosť sklo, Juraj namaľoval dva obrazy, Majo ponúkne na mieste svoje tradičné palacinky, Robo si vymyslel vlastný kulinársky dar. "Pripravím španielsku špecialitu Paellu Valenciana asi pre 15 ľudí. Sám ju uvarím," potvrdil herec.

Projekt si získal za dva roky množstvo priaznivcov. Organizátorom sa darí vyzbierať tisíce predmetov - knihy, CD, DVD, šperky, dekoratívne a úžitkové predmety do domácností, obrazy, elektroniku, športové potreby, vstupenky na rôzne podujatia, domáce produkty a výrobky, kozmetiku či oblečenie.

Tento rok budú herci prijímať dary a príspevky 7. decembra. Predaj je naplánovaný na víkend 8. a 9. decembra v budove Národného osvetového centra (bývalý V-klub) na Námestí SNP. Novinkou budú nedeľné kreatívne kurzy pre deti a ozdobovanie medovníkov počas celého víkendu. "Dúfame, že dodržíme to, čo sme mali na predošlých dvoch - príjemnú náladu, krásny výber originálnych darčekov. Skúšame také novinky všelijaké, aj čo sa týka pohostenia, ktoré bude prichystané na bazári, aj prostredia pre rodiny s deťmi, keď prídu. Takže snažíme sa vylepšovať každý rok niečo," komentoval pre TASR 3. ročník Vianočného bazára chalaňov Lukáš Latinák.

Projekt vyvrcholí koncertom, ktorý dostal oficiálny názov Vianočný žúr chalaňov. Uskutoční sa v pondelok 10. decembra večer v reštaurácii na námestí SNP. Chýbať na ňom nebudú Jana Kirschner, Peter Lipa, Adriana Kučerová, Hex, Para, Polemic, Bratislavský chlapčenský zbor a ďalší.

Verejná zbierka tento rok opäť podporí štyri "zážitkové" projekty. Výťažok podporí aktívnych seniorov, ktorí sa chcú naučiť pracovať na počítači (Starci na chm@ilu), filmový festival tvorcov s mentálnym postihnutím (Filmujem, teda som!), divadelné predstavenie nepočujúcich a pre nepočujúcich (Neslýchané divadlo) a kreatívne letné dielne pre deti z rómskych osád (Black&White - žime spolu!). Podrobné informácie o projektoch nájdu záujemcovia na www.vianocnybazarchalanov.sk/vytazok.