Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

VIDEO: PUNKROCKOVÍ PENZISTI: Nina Hagen oslavuje 60. narodeniny

Nina Hagen Foto: nina-hagen.ucoz.ru

Divoká punkrocková speváčka Nina Hagen sa prelávila outfitmi, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Marilyn Manson. Ani ona však neušla neúprosnému toku času, práve dnes oslavuje 60. narodeniny.

Bratislava 11. marca (Teraz.sk) - Divoká punkrocková speváčka Nina Hagen sa prelávila outfitmi, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Marilyn Manson. Ani ona však neušla neúprosnému toku času, práve dnes oslavuje 60. narodeniny.



Punkrocková speváčka a herečka Nina Hagen, rodená Catharina Hagen, sa narodila 11. marca 1955 vo východnom Berlíne v NDR.

Nina Nagen
Foto: ardemagazine.com


Nina Hagen
Foto: pinterest.com


Po skončení strednej školy začínala so skupinou Fritzens Dampferband. V roku 1973 sformovala punkovú skupinu Automobil, v roku 1976 emigrovala do NSR. Tu si v roku 1977 založila vlastnú skupinu Nina Hagen Band a rok nato pod týmto názvom aj vydala debutový album.

Nina Hagen
Foto: rockpaperphoto.com


Od roku 1981 žila v Spojených štátoch. Dnes má na svojom konte pätnásť štúdiových albumov, ten najnovší Volksbeat vydala v novembri 2011, predchádzajúci Personal Jesus vyšiel v júli 2010. K diskografii patrí aj desiatka live a kompilačných albumov. Zahrala si v deviatich filmoch a seriáloch.