Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Bývalá vila módneho návrhára Versaceho ide do dražby

Bazén vo vile Casa Casuarina, ktorú obýval taliansky módny návrhár Gianni Versace v Miami Beach na Floride. Foto: TASR/AP

Zámoček stojí na Ocean Drive, dopravnej tepne Miami Beach. Na predaj je už vyše roka s počiatočnou požadovanou cenou 125 miliónov dolárov.

Miami 18. júla (TASR) - Vila vo floridskom pobrežnom meste Miami Beach, ktorú kedysi vlastnil slávny taliansky módny návrhár Gianni Versace a kde ho v roku 1997 smrteľne postrelili, pôjde v septembri do dražby s vyvolávacou cenou 25 miliónov dolárov. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

Sídlo s rozlohou 2137 metrov štvorcových, dnes známe ako Casa Casuarina, sa bude predávať v konkurznej dražbe 17. septembra. Uviedol to Lamar Fisher, šéf aukčnej spoločnosti Fisher Auction Company. Dražba sa bude konať priamo vo vile.

Zámoček stojí na Ocean Drive, dopravnej tepne Miami Beach. Na predaj je už vyše roka s počiatočnou požadovanou cenou 125 miliónov dolárov. Cenu pred niekoľkými mesiacmi znížili na 75 miliónov dolárov.

"Táto vila je trofej storočia," uviedol Fisher.

Vila postavená v roku 1930 má desať spální, 11 kúpeľní a aj 16 metrov dlhý bazén vykladaný mozaikou a lemovaný 24-karátovým zlatom. Veľa izieb v nehnuteľnosti je zdobených ručne maľovanými freskami, talianskym mramorom a sklenenými vitrážami.

Versace si vilu kúpil v roku 1992. Do jej renovácie a výstavby ďalšieho krídla investoval 33 miliónov dolárov.

Módneho návrhára zastrelil v roku 1997 na schodoch pred dverami muž, ktorý neskôr spáchal samovraždu.

Súčasným majiteľom sídla je podnikateľ z Miami, ktorý ho kúpil v roku 2000. Niekoľko rokov bol vo vile desaťizbový luxusný butikový hotel. Začiatkom roka tento hotel zatvorili.