Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Villa Lucia je slovenská komédia o prvej láske a poslednej vlámačke

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Komédiu Villa Lucia prinesie do kín Bontonfilm 9. marca 2023.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Príbeh o prvej láske a poslednej vlámačke prinesie nová slovenská komédia Villa Lucia. "Odhalí, čo všetko sú dvaja muži schopní spraviť kvôli jednej žene a čo pre kamarátstvo," avizujú tvorcovia akčnej letnej komédie s Hanou Vagnerovou, Michalom Kubovčíkom a Jurajom Hrčkom, zachytávajúcej nevyspelých tridsiatnikov, ktorí sa v nezrelých emóciách berú smrteľne vážne.

"Pre mňa nie je nič zábavnejšie, ako sledovať vnútorne zmätených chlapov, ktorí sa navonok tvária, že vedia, čo robia," hovorí režisér filmu Michal Kollár, ktorý má na konte adaptáciu románu Dominika Dána Červený kapitán. Režisér a producent verí, že jeho novinka bude patriť piatkovým a sobotným oddychovým večerom. "Smiech a strach sú jediné emócie, ktoré spoločný zážitok v kine posilňujú, a naša komédia na to myslí v každej scéne," dodal Kollár, ktorý sa spolu s Lukášom Sigmundom podpísal aj pod scenár.

Veselý sled udalostí odštartuje hneď v úvode filmu, keď Cyril (Juraj Hrčka) odchádza z psychiatrickej nemocnice na nečakanú vychádzku. Po tom, ako sa neúspešnými pokusmi snažil dostať z prvej lásky, chce Luciu (Hana Vagnerová) vidieť opäť, a to za každú cenu. Netuší však, že je už zasnúbená s jeho blízkym kamarátom Gorazdom (Michal Kubovčík). Navyše toto tajomstvo pred ním roky skrýva aj ich spoločný kamarát Svätopluk (Martin Meľo). Starobratislavskú vilu, v ktorej Lucia býva a do ktorej Cyril odhodlane mieri, však majú v pláne vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti (Vlado Černý, Tomáš Mischura) a jeden poverčivý taxikár (Zdeněk Godla). Tí považujú trojicu rozhádaných kamarátov za konkurenčnú partiu zlodejov.

"Na prvú lásku sa nezabúda. Všetci sme boli schopní pre ňu urobiť veľa," priznáva jeden z hlavných protagonistov, láska však nebola hlavným a jediným dôvodom, prečo Juraj Hrčka povedal projektu Villa Lucia áno. "Režisérov originálny spôsob rozprávania príbehu a vizuálnej stránky boli pre mňa veľmi inšpirujúce," poznamenal herec.

Komédiu Villa Lucia prinesie do kín Bontonfilm 9. marca 2023.