Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Magazín

Vlastný rodinný dom

Ilustračné foto Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Je snom asi všetkých ľudí, najmä ak máte radi prírodu a pokoj, ktorý ponúkajú okrajové časti miest. Naviac môžete oproti kúpe bytu v centre mesta aj výrazne ušetriť.

Bratislava 14. novembra (OTS) - Postaviť hrubú stavbu nie je zložité ani finančne náročné, treba však nájsť ten správny pozemok. Veľkou výhodou je, ak podobným disponujú rodičia, či ho kúpite od známeho za výhodnejšiu cenu. Cena pozemku v obľúbenej lokalite by Vás mohla nemilo zaskočiť.

Výber pozemku nezanedbávajte, je dôležitý aj pre samotný projekt domu. Zväčša však svoje predstavy musíme prispôsobiť našim možnostiam. Ak máte väčší pozemok a rozhodnete sa pre bungalov, ušetríte na poschodí aj schodisku. Keď si spravíte prehľad nutných výdavkov, určite poteší každé ušetrení euro. Stavba tak prebehne bez väčších komplikácií. Z hrubej stavby sa budete môcť tešiť už veľmi skoro, no nie je tou najdrahšou časťou stavby, preto sa radšej držte rozpočtu.

Pre rodinný dom je čoraz častejší aj krb. Jeho prítomnosť v dome dodáva zvláštnu atmosféru, ktorú jednoducho chcú mať všetci. Jeho stavba však nie je jednoduchá a vyžaduje prax, preto si radšej na túto prácu zavolajte odborníka. Stavba krbu na kľúč zaistí bezpečnosť aj pri pravidelnej prevádzke, Ak chcete vedieť viac pokračujte kliknutím sem.

Keď už svoj domov máte hotový, môžete sa realizovať v interiéry. Ten si zariaďujeme odlišne podľa vlastných potrieb a vkusu. Zaujímavým doplnkom však môžu byť sedacie vaky, tie ponúka aj firma EMI Sabinov s.r.o. Hodia sa najmä do obývačky, či detskej izby, no nezabúdajte ani na kuchyňu. Tu potrebujete nielen priestor a spotrebiče, ale aj kuchynský riad. Určite oceníte aj zaujímavé dosky na krájanie.

Vášmu nasťahovaniu tak už nič nebude stáť v ceste, avšak aby sa skutočne všetci cítili ako doma, nezabudnite ani na pelech pre psa, aj ten predsa patrí do Vašej rodiny.