Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Vo Viedni otvoria kaviareň s mačkami

Foto: TASR/AP

Kaviareň je určená milovníkom mačiek, ktorí žijú sami alebo kvôli práci veľa cestujú a nemôžu si doma držať mačku.

Viedeň 3. mája (TASR) - Prvú rakúsku kaviareň s mačkami dnes otvoria v metropole Viedeň a hosťom tam budú okrem tradičnej viedenskej kávy ponúkať aj rozptýlenie s chlpatými zvieratkami.

Majiteľka kaviarne Takako Išimicuová priniesla nápad zo svojho rodného Japonska, v ktorom je už veľa podobných podnikov, kde môžu zákazníci relaxovať a tráviť čas s mačkami.

Cafe Neko v centre Viedne má šesť "hostiteľov" s mäkkými labkami a tí majú rôzne "povahy". Nachádza sa medzi nimi napríklad "milý a pokojný" Moritz, ale aj náladovejšia a vrtošivejšia Sonia, ktorá "hryzie, ak niekto nevezme jej varovanie vážne". Takéto informácie nájdu zákazníci na webovej stránke kaviarne.

"Kaviareň je určená milovníkom mačiek, ktorí žijú sami alebo kvôli práci veľa cestujú a nemôžu si doma držať mačku. A je tiež pre ľudí s rodinnými príslušníkmi, ktorí sú na mačky alergickí," vysvetlila Išimicuová nemeckej tlačovej agentúre DPA.

Zvieratá pochádzajú z veľkého zvieracieho útulku.

Išimicuová si nie je istá, či jej mačacia kaviareň je prvou svojho druhu v Európe, ale o žiadnej ďalšej na kontinente nevie.

Osud jej zasadil úder, po ktorom zostala pred 15 rokmi v Rakúsku sama s dvoma deťmi. Japonka povedala, že je vďačná za pomoc, ktorú dostala od systému sociálnej starostlivosti v Rakúsku a že teraz chce tejto krajine aspoň niečo vrátiť.

"Mojou myšlienkou bolo priniesť niečo, čo v Rakúsku nepoznajú," povedala majiteľka mačacej kaviarne.