Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Vodka, šproty a liek na upokojenie v balíčku na prežitie konca sveta

Ilustračné foto Foto: dividingmytime.typepad.com

Rusi prišli na nápad s balíčkom poslednej záchrany. Väčšinou kupujú balíček firmy ako novoročný darček pre svojich zamestnancov.

Moskva 27. novembra (TASR) - Zoznamovacia agentúra v ruskom meste Tomsk rozšírila svoje portfólio a ako nový produkt ponúka súpravy na vítanie konca sveta, ktorý by mal podľa mayského kalendára nastať 21. decembra toho roku. V balíčku je škatuľka šprotov v oleji, vodka, sviečky, zápalky, mydlo a špagát.

Riaditeľka agentúry Juliana Ščegolevová pre agentúru RIA Novosti vysvetlila, ako prišla na nápad s balíčkom poslednej záchrany.

"Zo všetkých strán počúvame o konci sveta. A prečo potom nie sú v predaji žiadne balíčky, aby sme sa naň pripravili? Pátrali sme na internete a zistili sme, že niečo podobné majú len Mexičania. A čo sme my horší?" vyhlásila.

Dodala, že v balíčku je aj kartička so základnými osobnými údajmi, keby majiteľ v chaose na konci sveta stratil pamäť, a okrem už spomínaných potrebných vecí ešte aj blok s ceruzkou, vrecko pohánky na kašu, návod na niekoľko hier, aby rýchlejšie prešiel čas, lekárnička so živočíšnym uhlím, obväzom a liekom od bolesti a na upokojenie.

Celý balíček na prečkanie apokalypsy je v predaji za 890 rubľov a záujem oň je pomerne veľký. Väčšinou ich kupujú firmy ako novoročný darček pre svojich zamestnancov.

"Naším balíčkom nepropagujeme koniec sveta, my len chceme, aby sa k tomu Rusi postavili s humorom," dodala riaditeľka firmy.