Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Vyberáme interiérové odpadkové koše - na toto by ste nemali zabudnúť

Foto: ferex.sk

Odpadkový kôš je „výbava“, ktorú budete používať každý deň, preto stojí za to stráviť nejaký čas premýšľaním o tom, čo vlastne potrebujete.

Bratislava 24. júna (OTS) - Zistiť, ktorý odpadkový kôš je pre vaše potreby najvhodnejší vieme na základe štyroch dôležitých faktorov.

Prvým z nich je typ koša, ktorý potrebujete. Koše sú vyrábané v rôznych štýloch a prevedeniach, vďaka ktorým sú vhodnejšie na rôzne účely. Typ koša, ktorý si kúpite, určí, aký odpad sa do neho vloží a kde sa použije. Druhým faktorom, na ktorý musíte myslieť, je materiál koša. Každý má svoje výhody a nevýhody, ktoré ovplyvňujú cenu, funkčnosť a vzhľad koša. Tretím faktorom je veľkosť. Ak vyberiete príliš malý kôš, budete ho musieť často vyprázdňovať, zatiaľ čo príliš veľký môže viesť k zbytočným nákladom - je preto dôležité nájsť veľkosť koša, ktorá je pre vašu domácnosť najvhodnejšia. Posledným faktorom, ktorý treba zvážiť, je tvar koša. Výber okrúhleho, štvorcového alebo obdĺžnikového koša môže ovplyvniť miesto, kde ho umiestnite a ako sa zmestí do vašich priestorov.

Typ odpadkového koša
Ak chcete nájsť najlepší typ odpadkového koša pre vaše potreby, musíte premýšľať o tom, aký odpad bude zhromažďovať a kde ho plánujete používať - bude na očiach, alebo schovaný v kuchyni. Štýlové koše, ktoré sú skvelým doplnkom aj keď sú vystavené, nemusia mať trvanlivosť ani kapacitu na to, aby sa mohli vyrovnať s intenzívnym používaním v rušnej kuchyni. Na druhej strane, veľkokapacitné nádoby, ktoré sú ideálne na použitie v domácnosti, nemusia mať elegantný a kompaktný dizajn potrebný na splynutie s jedálňou, vstupnou halou alebo kúpeľňou. Prehľad o rôznych typoch (nielen) interiérových košov získate napríklad tu: https://www.ferex.sk/odpadkove-kose.

Rozmer
Veľkosť je neuveriteľne dôležitý faktor pri kúpe koša. V malej kuchyni môže byť postačujúca nádoba s objemom približne 15 - 40 litrov. Väčšia rušná kuchyňa, ktorá produkuje samozrejme aj väčšie množstvo odpadu, bude potrebovať nádoby s kapacitou nad 50 litrov.

Materiál
Materiál koša má významný vplyv na to, koľko to bude stáť, kde sa použije a na čo sa použije. Dva najbežnejšie materiály používané na výrobu košov sú plast a nehrdzavejúca oceľ.

Tvar
Tvar koša často určuje, kde sa bude používať. Ploché strany štvorcových a obdĺžnikových košov umožňujú ich umiestnenie oproti stenám alebo do rohov. To znamená, že sa môžu elegantne zasunúť medzi skrinky a vybavenie. Toto je užitočné najmä pre kuchyne a kúpeľne, kde je maximalizácia priestoru nevyhnutná. Kruhové nádoby sú esteticky príjemnejšie ako obdĺžnikové alebo štvorcové nádoby, vďaka čomu ich môžete použiť aj na otvorených miestach.
(Zdroj informácií: https://www.habitat.co.uk/inspiration/buying-guide/kitchen-bins)