Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Magazín

Vyberte si tie správne dioptrické okuliare a zahoďte všetky predsudky

Foto: LightField Studios / Shutterstock.com

Hoci už dioptrické okuliare neberieme tak skepticky ako možno ešte pred pár rokmi, ale predsa len máme niekedy isté obavy z ich výberu a nosenia.

Bratislava 7. januára (OTS) - Najmä, ak je to prvýkrát. Dnes je už viac-menej samozrejmosťou, že príde čas, keď už zrak neslúži tak, ako by mal a zistíme, že sa nám ťažšie číta text s menšími písmenami alebo nevieme dobre zaostriť do diaľky. Vtedy treba začať riešiť výber a kúpu dioptrických okuliarov.

Nebojte sa experimentovať
Podaktorí možno potrebujú aj dostatok odvahy, keď stoja pred otázkou výberu dioptrických okuliarov. A preto niekoľko dobre mienených rád môže pomôcť vybrať tie správne dioptrické okuliare. Čo by sme mali vziať do úvahy?

Ak sme už absolvovali návštevu očného lekára alebo optika a vieme, aké dioptrie budeme potrebovať, prejdeme k výberu rámu, materiálu a v neposlednom rade aj štýlovému prevedeniu okuliarov. Rámy môžu byť buď bezrámové, alebo celoočnicové. Bezrámové sú síce ľahšie a pružnejšie, ale ťažšie sa čistia kvôli skrutkám, ktorými sú spojené. V prípade vysokých dioptrií sú rozhodne vhodnejšie celoočnicové rámy. Z materiálu je v ponuke kov, titán a plast, z ktorých, samozrejme, každý má svoje výhody i nevýhody, najčastejším z nich je kov. Pri výbere okuliarov podľa tváre platí jedna dôležitá zásada, že tvar rámu by mal byť v kontraste s tvarom tváre. Napríklad ľudia so štvorcovým typom tváre by mali vsadiť na oválne okuliare a naopak.

Zažite príjemné chvíle so svojimi okuliarmi
Ak ste si už urobili jasno v tom, aký rám chcete mať, vybrali materiál a prispôsobili tvar okuliarov svojej tvári, tak môžete pokojne prejsť k samotnému výberu a kúpe tých pravých dioptrických okuliarov.

Výhodou dnešnej doby je aj možnosť vyberať si okuliare on-line, prostredníctvom rôznych e-shopov, ktoré sa zaoberajú predajom dioptrických okuliarov a vedia ponúknuť kvalitu za rozumnú cenu. Jedným z nich je napríklad e-shop Duos.sk, v ktorom si môžete prezerať bohatú ponuku Duos okuliarov a nechať sa zlákať elegantnými a štýlovými dioptrickými okuliarmi.