Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Magazín

Výborný darček pod stromček? Vyberte si medzi knižnými novinkami!

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Aj keď by sa mohlo zdať, že čitateľov kníh ubúda, množstvo ľudí si stále aspoň občas prečíta nejaký román, poéziu, či literatúru faktu.

Bratislava 21. novembra (OTS) - Ak teda aj vy máte vo svojom blízkom okolí knihomoľa, nemusíte zdĺhavo riešiť vianočný darček. Stačí si vybrať medzi knižnými novinkami!

Knižné novinky ako fantastické prekvapenie pre deti aj dospelých

Pekné knižky môžu pod stromčekom urobiť radosť deťom aj dospelým. Navyše nejde o darčeky, ktoré by zruinovali rodinný rozpočet. Ba čo viac, pri nákupe knižných noviniek aj osvedčených bestsellerov môžete dokonca ušetriť. Pýtate sa ako? Môžete napríklad využiť zľavové kupóny na Martinus.sk a pri nákupe skvelého darčeka ušetriť, vďaka čomu vám teda zostanú peniaze aj na ďalšie prekvapenie.

Ak máte vo svojom okolí milovníka fantasy literatúry, nepochybne mu urobíte radosť trilógiou Pán prsteňov od J. R. Tolkiena, ktorá u nás prvýkrát vychádza v jedinečnom kompletnom vydaní s nádhernými ilustráciami Alana Leeho. Vášnivých čitateľov potom určite zaujme taktiež nórsky detektívny román Ríše milosti od Jorgena Brekkeho, ktorý sa radí medzi medzinárodne uznávané bestsellery.

Milovníčky milostných príbehov zase nepochybne osloví prvý diel z novej romantickej série, ktorý sa volá Dievča zo Summer Hillu a stojí za ním jedna z najpopulárnejších amerických spisovateliek súčasnosti Jude Deveraux. Vynikajúcim darčekom sa navyše môže stať aj román Špiónka o fascinujúcom živote Maty Hari, za ktorým nestojí nikto iný než samotný velikán literatúry Paulo Coelho.

A čo pod stromček z knižných noviniek venovať deťom? Tak napríklad titul Dedkov veľký útek rozosmeje prakticky každého. Ako by aj nie, keď je pod ním podpísaný svetoznámy britský komik David Walliams. Ak doma máte malých milovníkov dobrodružných príbehov, radosť im v každom prípade urobí Podivuhodný príbeh Nilsa Holgerssona od slávnej švédskej spisovateľky Selmy Lagerlöf.

Nielen knihami je živý človek
Samozrejme cez Vianoce nie je možné venovať len knihy. Určite sa teda budete rozhliadať taktiež v ďalších oblastiach. Či už sa však rozhodnete pre akékoľvek prekvapenie, pamätajte, že nemusíte míňať viac, než je nevyhnutné. Zľavový kupon na Alza.sk, prípadne na ďalšie internetové obchody vám totiž môžu pomôcť ušetriť nemalé finančné čiastky, čo v tomto období nie je od veci.

Odporúčame: ak hodláte tohtoročného Ježiška obstarať takmer výhradne na internete, určite navštívte web Kuponer.sk a využite zľavové kupóny. Darčeky totiž nakúpite nielen pohodlnejšie, ale pri väčšom množstve taktiež výrazne lacnejšie!