Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Vychádza jubilejný komplet Hana Zagorová 100+20 písní

Na archívnej snímke česká speváčka Hana Zagorová. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Výročná kompilácia Hana Zagorová: 100+20 písní obsahuje prelomové beatové šansóny, kvalitný pop, intímne šansóny i aktuálne skladby, ktoré pre ňu zložili výrazné osobnosti súčasnej hudobnej scény.

Bratislava 21. októbra (TASR) – Speváčka Hana Zagorová, jedna z najväčších hviezd a stálic českej hudobnej scény, deväťnásobná Zlatá slávica, držiteľka diamantovej platne za viac než 10 miliónov predaných zvukových nosičov a členka siene slávy hudobných cien Anděl oslávila 6. septembra 75. narodeniny. K tomuto životnému jubileu si pre svojich priaznivcov pripravila v spolupráci s vydavateľstvom Supraphon ako špeciálny darček exkluzívny komplet 6 CD obsahujúci 120 piesní z jej úspešnej speváckej dráhy. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Veľkú retrospektívu nahrávok z uplynulých 52 rokov prináša vydavateľstvo Supraphon v exkluzívnom 6CD-boxe pod príznačným názvom Hana Zagorová: 100+20 písní. Výber zostavila Zagorová osobne z nahrávok z rokov 1968 až 2020 z katalógov Supraphonu, Multisonicu a Českej televízie. Piesne sú v komplete 5 CD zoradené podľa jednotlivých dekád jej hudobnej dráhy a zahŕňajú hity a ďalšie časom overené piesne. Šieste CD dokumentuje vydarené duetá s mimoriadnymi partnermi, medzi ktorými nechýbajú Karel Gott, Štefan Margita, Petr Rezek, Jiří Korn, Drupi či Petr Kotvald a Stanislav Hložek.

Výročná kompilácia Hana Zagorová: 100+20 písní obsahuje prelomové beatové šansóny, kvalitný pop, intímne šansóny i aktuálne skladby, ktoré pre ňu zložili výrazné osobnosti súčasnej hudobnej scény Marek Ztracený, Radůza, Jiří Hradil, Márdi, Ondřej Gregor Brzobohatý alebo Radek Banga.

Hity Bludička Julie, Maluj zase obrázky, Mys dobrých nadějí, Biograf láska, Studánko stříbrná či duety Duhová víla a Můj čas patria k tomu najlepšiemu na českej hudobnej scéne. Komplet 100+20 písní dokazuje, že Zagorovej sa podarilo vytvoriť vlastnú hudobnú kategóriu naplnenú vkusom a citom. Aj preto patrí jej publikum medzi to najpočetnejšie a najvernejšie.