Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Vychádza komplet Láska bláznivá / Karel (Gott) zpívá Karla (Svobodu)

Na snímke Karel Gott. Foto: TASR - Branislav Račko

Na kolekcii 3CD je zachytených viac než 40 rokov úspešnej umeleckej spolupráce a priateľstva Karla Svobodu a Karla Gotta.

Bratislava 24. mája (TASR) - Exkluzívny komplet 3CD mapujúci nezabudnuteľnú hudobnú spoluprácu dvoch legendárnych Karlov pod názvom Láska bláznivá / Karel (Gott) zpívá Karla (Svobodu) pripravilo vydavateľstvo Supraphon. Kolekciu tvorí 64 skladieb, od Lady Carneval z roku 1968 až po novú verziu Jdi za štěstím z roku 2019, ktoré ponúkajú prehliadku dokonalého spojenia melodickej invencie kultového skladateľa a hlasu legendárneho speváka. Trojalbum vychádza v roku, keď si pripomíname 85. výročie narodenia Karla Svobodu. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Na kolekcii 3CD je zachytených viac než 40 rokov úspešnej umeleckej spolupráce a priateľstva Karla Svobodu a Karla Gotta. Výber zostavil Miloš Skalka, ktorý v buklete doplnil pesničky odborným komentárom. Zlatá kolekcia Láska bláznivá je prehliadkou suverénnej profesionality a skutočných úspechov, ktoré sprevádzal hit za hitom, vždy vhodne dozdobené renomovanými textármi.

Karel Svoboda a Karel Gott spoločne vytvorili songy, ktoré sa navždy zapísali do histórie českej populárnej hudby. Lady Carneval, Hej-hej, baby, Láska bláznivá, Konec ptačích árií, Nápoj lásky č. 10, Mistrál, Paganini, Včelka Maja, Jdi za štěstím, Kdepak ty, ptáčku, hnízdo máš, Čau Lásko, Žít, Krev toulavá a množstvo ďalších nezabudnuteľných pesničiek, ktoré sú dodnes milované niekoľkými generáciami poslucháčov. Karel Svoboda (1938 - 2007) a Karel Gott (1939 - 2019) tak vďaka svojej spoločnej tvorbe na tejto výnimočnej kompilácii prinášajú radosť i vo chvíli, keď už nie sú s nami.