Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Vydavateľstvo TAKTIK a TATRA BANKA priniesli maturantom darček

Konateľ TAKTIK vydavateľstva Ing. Miroslav Tokarčík (vľavo) odovzdáva publikácie určené maturantom riaditeľovi Hotelovej akadémie na Baštovej ulici v Prešove. Foto: Vydavateľstvo TAKTIT

Spoločnosť TAKTIK vydavateľstvo v spolupráci so spoločnosťou TATRA BANKA, prišli s jedinečným nápadom, ako pomôcť maturantom úspešne zvládnuť písomnú časť maturitnej skúšky zo slovenského jazyka.

Bratislava 17. marca (OTS) - S ovládaním spisovnej slovenčiny majú v súčasnej dobe veľký problém nielen maturanti. Väčšie či menšie prešľapy voči základným gramatickým pravidlám sa denne objavujú v komunikácii, nie je problém objaviť ich aj v oficiálnych písomných dokumentoch rôznych inštitúcií.

Pomocnú ruku podalo maturantom vydavateľstvo TAKTIK, ktoré pripravilo praktickú publikáciu formátu A6 s prehľadne usporiadanými poznatkami a pravidlami slovenského jazyka. Na 52 stranách študenti nájdu historické medzníky spisovnej slovenčiny, ako aj množstvo pojmových máp z oblasti hláskoslovia, tvaroslovia, syntaxe a štylistiky.

O vydanie jedinečnej publikácie sa postarala spoločnosť Tatra banka, a.s., ktorá sponzorsky zabezpečila jej tlač a distribúciu medzi maturantov. Vďaka tomu každý zo 61-tisíc študentov v maturitnom ročníku na Slovensku zdarma obržal praktickú a užitočnú publikáciu. Ohlasy maturantov, ale aj ich učiteľov na tento záslužný počin sú mimoriadne priaznivé.

Unikátna partnerská spolupráca spoločností TAKTIK vydavateľstvo, s.r.o., a Tatra banka, a.s., priniesla kvalitné ovocie výnimočnej chuti. Takéto presne zacielené a efektívne aktivity sú veľkým prísľubom do budúcnosti.

Spoločnosť TAKTIK vydavateľstvo, s.r.o., pôsobí v oblasti školstva, vydáva učebné a vzdelávacie pomôcky pre základné školy a gymnáziá s osemročným štúdiom. O kvalite titulov svedčí udelenie odporúčacích doložiek množstvu publikácií z jej portfólia a ich zaradenie do Zoznamu odporúčaných materiálnych didaktických prostriedkov.