Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Vyhnite sa im: Problémy, ktoré spôsobujú vo vzťahoch najväčšie nezhody

Foto: shisu_ka/Shutterstock.com

Spory a nezhody medzi partnermi tu boli aj budú, pretože ide o dve rozdielne osoby s odlišnými povahami.

Bratislava 20. júla (OTS) - Aj napriek maximálnej snahe o vzájomnú kompatibilitu a zhodu názorov, nikde zrejme nenájdete na sto percent rovnakého človeka. Rozdielnosť charakterov však nie je jediný problém, ktorý môže v partnerskom zväzku narobiť neplechu.

Poďme sa spoločne pozrieť na najčastejšie problémy, ktoré spôsobujú vo vzťahoch najväčšie nezhody.

Konanie v afekte
Partner/ka vyjadrili/la svoj názor alebo postoj k danej situácií, no vy ste tomu správne neporozumeli a začali brať vyslovené veci ako urážku? Vaše urazené ego a začínajúce emočné prehlbovanie vzniknutej negatívnej situácie vás ale môže veľmi rýchlo v afekte dostať do problémov s katastrofálnymi následkami.

Skúste sa takýmto prehnaným reakciám vyhnúť. Pripravte si z kvalitnej zrnkovej kávy povzbudzujúci nápoj, ktorý dokáže v mnohých smeroch niekedy zlepšiť aj náladu.

Pokojne si medzi sebou vysvetlite, čo vás trápi. Možno si dajte pauzu, nie príliš dlhú a nechajte partnera/ku, aby všetko pochopil/la a precítil/la, a neskôr sa k téme vráťte s pokojným tónom v hlase. Nie vždy je nutné brať veci vážne. Naopak, správny nadhľad je niekedy tým najlepším liekom na dlhodobo fungujúci vzťah.

Problémy v intímnej sfére
Na vyriešenie situácie a problému potrebujete spolu komunikovať a nie zaryto mlčať. Váš partner predsa nedokáže z vášho mlčania a zmenenej nálady prísť na to, čo potrebujete a kde nastal problém. O to horšie, ak sa to týka intímnej sféry.

Aj dlhodobé problémy s erekciou sa ale dajú riešiť. Niekedy pomôže aj to, ak ste odvážnejší vo svojich vlastných túžbach. Zároveň vytvorte partnerovi priestor na jeho priania a fantázie. Nedostatok intímností je vo vzťahoch najbežnejším problémom.

Preto, ak chcete byť stále spolu, mali by ste si vedieť prediskutovať veci aj v tejto oblasti, a nie ich utíšiť, čím by ste situáciu len zhoršili.


Foto: TZIDO SUN/Shutterstock.com

Nedostatok odpočinku
Napriek dokonalosti ľudského tela a celého organizmu, nedokážeme bez zdroja energie dlhodobo fungovať. Ak by sa to niekomu predsa len úspešne darilo, časom si telo aj tak vyberie daň v podobe nepríjemných zdravotných komplikácií. V podobe podráždenia, stresu a nervozity, ktoré môžu byť veľmi rýchlym spúšťačom hádok medzi partnermi.

Zaobstarajte si preto kvalitné matrace na mieru a uvidíte, že každý jeden deň bude pre vás omnoho krajší a plný pozitívnej energie. Aj dobrý spánok, ktorý od vybavenia spálne závisí asi najviac, sa tak môže postarať o príjemnú atmosféru v dome. Tak na to myslite a vzájomnú blízkosť si užívajte, kým je čas.