Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Výškovo nastaviteľné stoly pre deti aj dospelých

Ilustračné foto Foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Poznáte ich prednosti?

Bratislava 9. júna (OTS) - Rastúce stoly sa dostávajú čoraz viac do povedomia, a to nielen v pracovnom sektore, ale aj v domácom prostredí. Umožňujú nám prispôsobiť si výšku pracovnej plochy, ktorá je pre naše telo, zdravie a činnosti najviac vyhovujúca. Aké sú ďalšie benefity výškovo nastaviteľných stolov, ktoré ocení každý kupujúci?

Zlepšujú mentálnu aktivitu a produktivitu
Vyššia pohoda a komfort majú vplyv aj na váš pracovný výkon. Pokiaľ ste dlho fixovaný v jednej polohe, môže dochádzať k spomaleniu mozgovej aktivity a tým aj ku klesajúcej produktivite. Výšku rastúceho stola si môžete prispôsobiť na sedavú alebo stojacu polohu - vďaka takémuto striedaniu dokážete zvýšiť prietok krvi do mozgu a tým aj jeho činnosť.

Úspora financií
Ak sa rozhodnete pre kúpu nastaviteľných stolov pre svoje dieťa, z dlhodobého hľadiska tým dokážete ušetriť finančné prostriedky - dieťa bude tak povediac rásť so stolom a nebudete musieť kupovať nový, keď sa z predškolského veku prehupne do školských čias.
Tip: Vybrať si môžete detské rastúce stoly, ktoré prihliadajú na bezpečnosť a zvyčajne disponujú zaoblenými hranami alebo klasické pracovné (kancelárske) stoly či herné stoly.

Zlepšujú držanie tela
Nesprávne držanie tela, umocňované okrem iného zlou polohou pri stole (napr. hrbenie sa), ovplyvňuje negatívne naše zdravie. Môže vyústiť do chronických bolestí chrbta, krčnej chrbtice, ramien, osteoartrózy, tráviacich problémov a podobne.

Moderný ergonomický nábytok, teda výškovo nastaviteľné stoly a kancelárske kreslá sú navrhnuté tak, aby podporovali správne držanie a prirodzené zakrivenie chrbtice.

Flexibilita
Okrem toho, že rastúci stôl môžete prispôsobiť svojej výške, môže byť tiež prispôsobený rôznym činnostiam. Počas dňa ho možno využijete ako štandardný kancelársky stôl a neskôr večer zase na bežné domáce úkony, ktoré najradšej vykonávate v stoji (napr. žehlenie na stole).
Tip: Vyberte si stoly s ručne nastaviteľnou výškou alebo elektrické výškovo nastaviteľné stoly s vstavaným pamäťovým ovládačom.