Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Výstava Cosmos Discovery ponúka dobrodružstvo a veľa prekvapení

Výstava Cosmos Discovery ponúka dobrodružstvo a veľa prekvapení Foto: JVS Group

Naplánujte si výlet do kozmu. V bratislavskej Inchebe na všetkých čaká fantastická prehliadka udalostí, objavov, príbehov zo sveta vesmíru a kozmonautiky. Neodkladajte svoju návštevu, výstava potrvá už len do 2 júla.

Bratislava 26. mája (OTS) - Vesmírne dobrodružstvo si vyskúšala aj speváčka Zuzka Smatanová vo svojom novom videoklipe Gravitácia.

„Moja pesnička Gravitácia nemá s filmom Gravitácia nič spoločné, ale priala by som si natáčať v priestore, kde simulujú bezváhový stav. My sme využili len interiér rakety a modulov, ktoré reálne vo vesmíre boli. Mala som z toho vážny zážitok," prezradila.

Video novej piesne tu.


Výstava Cosmos Discovery ponúka na ploche 2000 m² bohatú prehliadku vesmírnych udalostí sveta, ale aj samotného Slovenska. 10 galérií, viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR, reálne modely rakiet a raketoplánov, prechádzajúce modely orbitálnych staníc či unikátne dobové dokumenty, to všetko budete môcť vidieť ešte posledné týždne.



Zároveň na všetkých malých aj veľkých návštevníkov čaká vynovená zábavná zóna Cosmoscamp, ktorá patrí medzi veľké lákadlo. Vyskúšať si môžete výcvik kozmonautov aj najmodernejšie 3D technológie, či stav beztiaže na gyroskope. Novinkou sú zábavné aktivity a nezabudli sme ani na tých najmenších, na ktorých čaká kreslenie či nové vesmírne raketové skákanie.

K dispozícii Audiosprievodca, ktorý si možete stiahnuť cez QR kód priamo do vášho telefónu a počúvať tak výklad v slovenskom, anglickom, maďarskom a nemeckom jazyku. Aplikácia je prístupná v detskej a dospelej verzii zadarmo priamo cez QR kód alebo na stránke výstavy.

Otváracie hodiny výstavy: PO-NE 09:00-20:00, posledný vstup o 18:00. Viac informácií na www.cosmosbratislava.sk
Neodkladajte návštevu na poslednú chvíľu, výstava je otvorená už len do 2. júla.
FB@CosmosDiscoveryBratislava / INSTA@cosmosbratislava