Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Výstava slávnostne privítala a ohúrila aj pána prezidenta

Foto: JVS Group

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady otvára svoje brány každý deň v bratislavskej Inchebe už takmer dva mesiace.

Bratislava 16. októbra (OTS) - Atmosféru dávnej civilizácie s viac ako tisíc nádhernými exponátmi už videlo takmer 50 tisíc návštevníkov.

Tento nevšedný koncept výstavy, ktorá má od 15. augusta v Bratislave premiéru, mal možnosť vidieť počas svojej návštevy aj prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska.

Počas celej prehliadky sprevádzal pána prezidenta a celú delegáciu ambasádor výstavy Dr. Jozef Hudec z nadácie Aigyptos a archeologička-egyptologička Mgr. Veronika Dubcová, ktorá všetkým podala odborný výklad. Zároveň predstavila koncept výstavy, vrátane množstva exponátov, ktoré sa nachádzajú na výstave a prenesú každého návštevníka do atmosféry starovekého Egypta, kedy Howard Carter v roku 1922, po prvýkrát nahliadol do Tutanchamonovej hrobky.

Pán prezident mal možnosť obdivovať okrem svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona aj viac ako tisíc exponátov od posvätných magických predmetov až po napríklad faraónove zlaté topánky.


Celá výstava je inštalovaná tak, ako faraónovu posmrtnú komoru takmer pred 100 rokmi objavil Howard Carter.
Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady sa teší veľkému úspechu, je vhodná nielen pre dospelých obdivovateľov starobylých kultúr, ale aj staršie deti, milujúce nové a nevšedné zážitky. Vďaka unikátnemu spôsobu expozície a audioguidu (zvukovým slúchadlám), ktorý je k dispozícii zdarma, sú všetci návštevníci doslova vtiahnutí do objaviteľského príbehu Howarda Cartera, ktorý im detailne a súčasne zábavne opíše všetky exponáty. Výstava tak svojich návštevníkov doslova prenesie tisíc rokov v čase.

Predpredaj vstupeniek v sieti:
Ticketportal a Eventim

Otváracie hodiny výstavy:

Pondelok – Nedeľa: 9 – 19 hod.

Termín výstavy:
15. 8. 2014 – 30. 11. 2014

Viac informácií o výstave na www.tut-vystava.sk

Usporiadateľ: JVS GROUP