Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Magazín

Do mesiaca a do dňa výťažok MISIE 03 pomáha postihnutým deťom!

Foto: Misia 03

V priebehu jedného júnového dňa známe osobnosti ako Karin Haydu, Janko Jackuliak, Danica Jurčová, Marek Majeský, či Róbert Jakab vybicyklovali viac ako 6900 EUR.

Bratislava 19. júla (TERAZ.sk) - MISIA 03 je splnená. V priebehu jedného júnového dňa známe osobnosti ako Karin Haydu, Janko Jackuliak, Danica Jurčová, Marek Majeský, či Róbert Jakab vybicyklovali viac ako 6900 EUR. Tie boli určené na nákup pomôcok pre postihnuté deti. Podložky, špeciálne bicykle, ale aj sedačky už dorazili ku svojím majiteľom a uľahčia im tak každodenný život.

Iniciatíva spočívala v objednaní si známej osobnosti - kuriéra, ktorá dotyčnému prinesie certifikát v určitej hodnote. „Za vyzbierané peniaze sme následne nakúpili pomôcky pre postihnuté deti, ktoré sú vopred overené a starostlivo vyberané. Prvé z nich sme odovzdali v júny na Mágio pláži a presne mesiac po akcii môžeme povedať, že všetky pomôcky už majú svojich majiteľov a pomáhajú,“ upresňuje Nikita Slovák, režisér a organizátor akcie na Slovensku.

Jednou z rodín, ktoré sa tešia z novej špeciálnej autosedačky, sú Zelienkovci. „Pre nás a hlavne pre Alicku je to veľká pomoc, za ktorú sme veľmi vďační. Pri darovaní sice došlo k menšiemu nedorozumeniu, keďže sme uviedli reálny vek Alicky, ktorý je 6 rokov, no vzrast má tak na 2 roky. Sedačka teda bola trošičku veľká. No organizátori boli nesmierne ústretoví a zabezpečili nám obratom jej výmenu,“ hovoria Zelienkovci.

Výťažok z MISIE 03 pomohol aj Matúškovi Holubčíkovi s detskou mozgovou obrnou, ktorému poputoval špeciálny kočík. „Matúško sa nesmierne tešil. Takého som ho už dávno nevidela. Keď som ho vybrali z kočíka tak plakal, a to sa mi veru ešte nestalo. Doteraz v kočíku veľmi nechcel byť,“ približuje pani Holubčíková.

Svoje si na bicykli tento rok odkrútila aj herečka Karin Haydu. „Som dojatá a šťastná, že sa nám všetkým podarilo prispieť detičkám k pohodlnejšiemu životu. Bodaj by takýchto charitatívnych podujatí a ľudí ochotných pomáhať bolo čoraz viac. Áno bolo teplo a občas sme už nevládali, no musím sa priznať, že už teraz sa teším na tu budúcoročnú MISIU,“ hovorí Karin.

„Sme naozaj šťastní, že vieme aspoň takto pomôcť. Obdiv patrí všetkým osobnostiam, viac či menej známym menám, ktoré bicyklovali aj napriek horúčavám a tiež partnerovi Telekom, vďaka ktorému sme mali skvelú podporu pre dispečing a realizáciu celého projektu vôbec. Výsledkom toho je, že niekoľkým deťom a ich rodičom sa uľahčí život. A to nie je málo, myslím si,“ uzatvára Nikita Slovák.