Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Nauč sa tvoriť webové aplikácie za 3 mesiace

Vytvor vlastný Startup za 3 mesiace! Foto: Learn2Code

Máš nápad na internetovú službu alebo zaujímavý portál? Bavia ťa startupy a chceš zistiť ako funguje tvorba internetových stránok?

Bratislava 1. marca (TASR-OTS) - V Bratislave vzniká nová moderná škola tvorby webových aplikácií – Learn2Code, v ktorej sa naučíš používať najmodernejšie technológie na tvorbu webových aplikácií.
Čo je to Learn2Code?

Learn2Code je 3-mesačný vzdelávací program, v ktorom sa naučíš tvoriť webové aplikácie prostredníctvom najmodernejších technológií. Kurz pozostáva z 3 modulov:
1. modul – ťa uvedie do sveta internetu, dozvieš sa ako funguje prehliadač, protokoly, základy o hostingu a serveri. Potom budeš pokračovať technológiami HTML a CSS, ktoré sú základom každej internetovej stránky. Naučíš sa ako rozkóduješ grafický dizajn a oživíš stránku s Javascriptom. Využiješ aj jQuery, v ktorom vytvoríš vlastný plugin. Modul ukončíš vlastnou webstránkou. Pri jej realizácii sa dozvieš základné pravidlá optimalizácie stránky pre vyhľadávače (SEO), ako písať texty (Copywriting), ako uploadneš stránku na server a veľa iného.

2. modul – jeho rozsah je naplánovaný na 6 týždňov a budeme sa v ňom venovať programovaniu v jazyku Ruby, ktorý sa vďaka svojej jednoduchosti a produktivite stáva čoraz viac populárny. Koncept je postavený od úplných základov, kde sa najprv oboznámiš so syntaxou jazyka a budeš prechádzať jednoduchými príkladmi, na ktorých sa budeš učiť princípy programovania a jeho využitia v praxi. Väčšinu modulu budeš pracovať s frameworkom Ruby on Rails, ktorý radikálne urýchli vývoj tvojho projektu.

3. modul – je záverečný 1-mesačný workshop, v ktorom budeš pracovať na vlastnom projekte. Na začiatku sa rozdelíte to tímov a zhodnete sa na koncepte aplikácie, ktorú chcete vyvíjať. Počas celého mesiaca máte k dispozícii inštruktorov a mentorov, ktorí vám budú radiť ako spraviť veci lepšie a pomôžu vám pri riešení problémov. Nielen, že budeš mať možnosť použiť všetko, čo si sa naučil, ale naučíš sa pracovať v tíme a taktiež základy projektového manažmentu. Najlepšie startupy vyhrajú super ceny od našich partnerov.

Learn2Code je určený pre ľudí, ktorí sa chcú venovať startupom a nemajú technické pozadie. Počas 3 mesiacov sa naučíš hlavné princípy tvorby webových aplikácií, ktoré ti uľahčia realizáciu tvojich vlastných nápadov.