Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Zabudnite na kryty. Odolné telefóny ocení každý dobrodruh a cestovateľ

Ilustračné foto Foto: set/Shutterstock.com

Smartfóny dnes dokážu veľa, ale pri páde alebo pri kontakte s vodou môžu nastať v ich používaní komplikácie.

Bratislava 9. mája (OTS) - Ak preto patríte medzi milovníkov dobrodružstva, cestovania či turistiky, a vaše výlety už stáli život nejeden moderný telefón, vyberte si tento krát odolnejší model, ktorý vám rozumie po všetkých stránkach.

Poradíme vám, ako na to.

Aké sú vlastnosti a výhody odolných telefónov?
Ak si pod pojmom odolný telefón stále predstavujete nezničiteľné, ale príliš jednoduché zariadenia, ktoré majú svoj špecifický tvar a základné funkcie, budete asi prekvapený vlastnosťami súčasných špičkových odolných modelov.

Takmer všetky moderné odolné telefóny sú dnes už smartfónmi, teda inteligentnými telefónmi, aké už dobre poznáte. Disponujú operačným systémom Android alebo iOS, vysokým výkonom, displejom s vysokým rozlíšením a samozrejmosťou je aj kvalitný fotoaparát.

Vybavené sú aj slotom na pamäťové karty, čítačky odtlačkov prstov, WiFi, NFC a niektoré modely aj termokamerou. Telefón tak môže byť odolný a zároveň vám poskytnúť všetky funkcie, na ktoré ste zvyknutý. V porovnaní s bežným telefónom sú vodeodolné, prežijú aj pád na zem alebo extrémne teploty.

IP krytie telefónu
Odolnosť telefónu vyjadruje IP kód. Najodolnejšie sú modely s IP67 a IP68. IP67 znamená najvyššiu možnú ochranu voči vniknutiu cudzích častíc, zároveň je mobil vodeodolný do hĺbky 1 m po dobu 30 minút. Trvalejšiu ochranu voči vode poskytuje krytie IP 68, ktoré samozrejme a zároveň poskytuje aj maximálnu odolnosť voči preniknutiu cudzích častíc. Kompletný prehľad takýchto najlepších odolných telefónov si môžete pozrieť na Producteo.sk.

Zdroj foto: bdavid32/Shutterstock.com

Pre koho sú odolné telefóny určené?
Odolné telefóny využije každý, kto sa vyžíva v adrenalínových športoch, dobrodružných výletoch a iných extrémnych zážitkoch, ktoré nie sú pre bežné telefóny bezpečné. Okrem toho sú však vhodné aj pre deti, pretože tie zvyčajne dávajú svojim mobilom zabrať a pády sú na dennom poriadku. Odolnejší telefón môže byť dobrá voľba aj pre seniorov, okrem dotykových sa stále dajú kúpiť aj jednoduchšie tlačidlové modely. Stačí si len vybrať a plnohodnotne zariadenie využívať na rôzne účely. Odolné telefóny zvládnu takmer všetko.