Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Magazín

Začať hľadať prácu či skúsiť Work and Travel?

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bratislava 13. júla (OTS) - Vypracovanie diplomovej práce sa blíži k úspešnému finišu a vy rozmýšľate, ako naložíte s letom po štátniciach? Či si zoberiete pár mesiacov oddychu a až potom sa pustíte do hľadania zamestnania alebo začnete sondovať trh práce okamžite? Ťažké rozhodnutie, keďže ste správne naštartovaný z písania diplomovky a učenia sa na štátnice a nechcete zlenivieť, no na začiatok vám pár týždňov relaxu rozhodne neuškodí.

Po oslave regenerácia
Po týždňoch písania a učenia sa, si ľudský mozog vyžaduje poriadny reštart a čo je lepší reštart ako poriadna oslava so spolužiakmi? Až potom neskôr sa prihlási aj telo, ktoré bude túžiť po wellness pobyte, užívaní si masáží, miešaných drinkov a ničnerobenia. Regenerácia, telesná a duševná očista je potrebná, pretože hľadanie si práce pre absolventov nie je tá najjednoduchšia vec na svete, je to skôr hľadanie ihly v kope sena.

Work and Travel
Skvelou možnosťou, ako skĺbiť prácu s dovolenkou, je Work and Travel. Po ukončení ročníka sa prihlásite do tohto programu, tu si vyberiete krajinu, v ktorej chcete pracovať a spoznať. Najčastejšie si študenti vyberajú Ameriku, takže ak si nie ste úplne istý svojou angličtinou, odporúčame navštíviť jazykovú školu, ale nemusíte sa báť, že to nestihnete – idete tam aj preto, aby ste si vycibrili svoj anglický skill.

Ako to funguje?
Tento program začína 15. mája a trvá do 15. septembra. Môžu ho využiť nielen čerství absolventi druhého stupňa VŠ, ale ktorýkoľvek študent VŠ, domov sa však musí vrátiť najneskôr deň pred začiatkom semestra. Môžete si vybrať lokalitu aj pracovnú pozíciu, ktorá sa vám páči. Koľko budete robiť a zarábať? Pracovať budete približne 40 hodín týždenne a zarábať od 7 USD/hod. Po odpracovaní zmluvy, budete cestovať po USA, takže si nezabudnite plavky a váš cestovateľský kompas, pretože taká Kalifornia je dobrá na kúpanie aj v septembri.