Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Magazín

Záhada mŕtveho muža, ktorý spadol z oblohy. Zrejme vypadol z lietadla

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mŕtve telo neznámeho muža sa našlo na streche administratívnej budovy v londýnskej štvrti Richmond.

Bratislava 21. júna (Teraz.sk) - Britská polícia rieši nezvyčajný prípad, v ktorom pátra po identite mŕtveho muža nájdeného na streche domu na predmestí Londýna. Pracuje pritom s hypotézou, že ide o čierneho pasažiera, ktorý vypadol počas letu z nákladného priestoru pristávajúceho lietadla. Informuje o tom portál lidovky.cz.

Mŕtve telo neznámeho muža sa našlo na streche administratívnej budovy v londýnskej štvrti Richmond vo štvrtok. Ten istý deň objavili pracovníci letiska Heathrow v nákladnom priestore dopravného lietadla na linke z juhoafrického Johannesburgu ťažko zraneného čierneho pasažiera, mladý muž je teraz v kritickom stave v nemocnici.

Polícia teraz preveruje, či tieto dve udalosti spolu nesúvisia, pretože štvrť Richmond leží na trase, kadiaľ sa lietadlá na pristátie v Heathrow približujú. Už v minulosti sa niekoľkokrát stalo, že v uliciach západného Londýna sa našli mŕtve telá čiernych pasažierov, ktorí vypadli z lietadiel vo chvíli, keď stroje vysunuli tesne pred pristávacou dráhou podvozky.

Aerolinky British Airways, v ktorých lietadle sa zranený muž našiel, s vyšetrovateľmi spolupracujú. Podľa nich ide o "výnimočný prípad". Na letiskách po celom svete totiž v posledných rokoch panujú veľmi prísne bezpečnostné opatrenia.

Odborníci odhadujú, že až tri štvrtiny čiernych pasažierov, ktorí sa dostanú do nákladných priestorov lietadiel, svoju cestu neprežijú. Mimo kabíny sú totiž kvôli vysokej nadmorskej výške veľmi nízke teploty a tiež nedostatok kyslíka. Let z Johannesburghu do Londýna trvá asi 12 hodín, teploty môžu klesnúť až k mínus 60 stupňom Celzia.