Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Zaujímavé miesta Slovenska možno spoznávať aj zo sedla bicykla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Táto neobvyklá súťaž ovládaná pomocou aplikácie, motivuje športovať a spoznávať zaujímavé miesta – využívať svoj voľný čas zážitkovo. Cyklistov na konci leta čakajú odmeny.

Bratislava 18. júla (TASR) - Tohtoročná cyklosezóna je v plnom prúde a cyklisti sa môžu zúčastniť na ďalšom ročníku súťaže Všetci na bajk.

Po dvoch ročníkoch podujatie pokračuje aj toto leto. Táto neobvyklá súťaž ovládaná pomocou aplikácie, motivuje športovať a spoznávať zaujímavé miesta – využívať svoj voľný čas zážitkovo. Cyklistov na konci leta čakajú odmeny.

Mobilná aplikácia je dielom vydavateľstva DAJAMA, ktoré už dve dekády svojimi knihami inšpiruje turistov a cyklistov objavovať najkrajšie miesta na Slovensku. Za myšlienkou zrodu stojí Daniela Kollárová. „Appku sme vytvorili s cieľom ukázať ľuďom, aké zaujímavé miesta u nás máme, povzbudiť ich, aby strávili leto na bicykli a spoznávali svoju krajinu,“ vysvetlila organizátorka súťaže.

Aplikácia na Androidy aj Iphony obsahuje zaujímavé miesta pre cyklistov. Čakajú ich zaujímavé vyhliadky, rozhľadne, hrady, kaštiele či technické pamiatky na západnom Slovensku. Po Bratislavskom a Trnavskom kraji pribudol tento rok aj Trenčiansky a Nitriansky kraj. Spoznať sa tak dá viac ako 700 miest.

Súťaž je určená pre jednotlivcov ako aj rodiny s deťmi. Cieľom je bicyklovať, navštevovať zaujímavé miesta a zbierať za ne body. Na účasť je potrebná registrácia.

Súťaž sa končí 16. septembra 2018. Ceny odovzdajú organizátori na celodennom cyklopodujatí Na bajku do mesta, ktoré sa uskutoční v Bratislave 22. septembra.