Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Zaujímavé tipy a triky na moderné svietidlá

Foto: WHYFRAME / Shutterstock.com

Všetko sa začalo Thomasom Edisonom a vynálezom žiarovky. Dnes už sú svetlá v každej izbe a nevieme si bez nich predstaviť každodenný život.

Bratislava 27. júla (OTS) - Veď práve svetlá sú pri pohľade z nočnej oblohy symbolom života a predstavujú ľudské osídlenia. Od vynálezu žiarovky prešli svietidlá rozsiahlym vývojom. Dnešné moderné svietidlá neposkytujú „len“ svetlo, naopak, dokážu oživiť priestor a ponúknuť vysokú estetickú hodnotu. Prečítajte si tipy a triky na výber moderných svietidiel.

1. Prvoradé je osvetliť priestor
Bez ohľadu na estetickú hodnotu je pri akomkoľvek svietidle dôležité, aby osvetlili daný priestor. Ak teda potrebujete osvetliť veľkú obývačku či jedáleň, budú najlepším riešením závesné svietidlá alebo stropné svietidlá, ktoré majú najväčší „dosah“ osvetlenia zo žiarovky. V praxi to znamená vyhnúť sa scenáru zakúpenia príliš malého svietidla, pri ktorom hrozí, že by v obývačke či jedálni bolo aj po zasvietení tmavo.

2. Zladenie s interiérom
Svietidlá predstavujú neoddeliteľnú súčasť interiéru. Je preto namieste ich, čo sa týka štýlu či farby, zladiť aj s interiérom. Ak teda máte zariadený byt v rustikálnom štýle, mali by ste sa poobzerať po takýchto svietidlách, ak naopak vyslovene v modernom štýle, hodia sa moderné svietidlá. Tento rozdiel krásne ilustrujú moderné stropné svietidlá, ktoré dokážu vhodne a vkusne zapadnúť do interiéru.

3. Hľadajte inovatívne riešenia
Pri svietení viete ušetriť zaujímavé finančné prostriedky i pomôcť životnému prostrediu. Docielite to využívaním úsporných žiaroviek i moderných typov svietidiel. Medzi typické moderné svietidlá zaraďujeme nástenné svietidlá, ktoré sú inovatívnym riešením pre decentné osvetlenie miestností či napríklad schodov. Predstavujú obľúbené a inovatívne riešenie, v prípade osvetlenia schodov najmä do domov či mezonetov.