Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Závesné kreslo do detskej izby

Ilustračné foto Foto: Lobachad / Shutterstock.com

Vaše dieťa si ho zamiluje.

Bratislava 21. októbra (OTS) - Ak máte menšie deti, ktoré ešte nemajú príliš veľa povinností, napríklad tých školských, zariadenie detskej izby je v podstate rozdelené na dve zóny: oddychovú, do ktorej patrí posteľ a „hraciu“, do ktorej patrí v podstate celý zvyšok detskej izby.

Aj deti potrebujú aspoň na chvíľu zrelaxovať
Samozrejme, v posteli netrávia deti čas len počas spánku, často v nej relaxujú aj cez deň, čo sa často podpisuje na rýchlom zašpinení, či opotrebovaní detských posteľných obliečok. A čo takto dať vášmu dieťaťu ďalšie vybavenie izby, v ktorom môže relaxovať počas dňa?

Na mysli máme jedinečné závesné kreslo. No povedzte, netúžili ste aj vy po takom? A deti závesné kreslá milujú ešte o to viac. Preto ak chcete, aby vaše dieťa malo miesto na denný relax, len ťažko by ste našli lepšiu alternatívu v porovnaní so závesným kreslom.

Aké závesné kreslo je ideálne do detskej izby?
Ak ste teraz chceli argumentovať, že závesné kreslo predsa zaberá príliš veľa priestoru, nebojte sa, stačí si dobre vybrať vhodný typ závesného kresla. Do detskej izby a celkovo do interiéru sa hodia závesné kreslá v ľahkom textilnom prevedení, ktoré visia zo stropu.

Tie nezaberajú príliš veľa priestoru (a obzvlášť kreslá určené pre deti, ktoré sú menšie), takže sa zmestia aj do menších detských izieb bez toho, aby obmedzovali pohyb okolo nich. Ideálne do detskej izby sú aj vzhľadom na bezpečnosť, keďže pri pohybe v ich okolí je menšie riziko ublíženia si. A keďže sa upevňujú na strop, môžete ich umiestniť v podstate v akejkoľvek časti miestnosti.

Je síce pravda, že plne látkové závesné kreslá môžu byť kvôli absencii opornej konštrukcie pri dlhšom relaxe nepohodlné, ale pri deťoch zrejme nehrozí, že by v kresle boli bez pohnutia dlhšiu dobu. Takáto nevýhoda by teda nemala v tomto prípade zohrávať žiadnu rolu.