Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Magazín

Zážitky čakajú aj na Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Za oddychom zvykneme cestovať. Ak aj nemáme dostatok peňazí na pravidelný oddych, dávame prednosť domácemu pohodliu a voľné dni trávime zväčša medzi našimi štyrmi stenami.

Bratislava 10. februára (OTS) - Z času na čas si však nové zážitky zaslúži každý.

Počasie sa však s nami zahráva, a tak treba využiť každú príležitosť pekného dňa, a to bez ohľadu na ročné obdobie. Aj v týchto dňoch môžete využiť lyžiarske zjazdovky aj keď len v obmedzenom režime. Avšak naša krajina ponúka krásy počas celého roka a nemusíte ani ďaleko cestovať.

Ak už sa na pár dní dostaneme na zaslúženú dovolenku, zväčša vyhľadávame rozmanitosť. Nie každý totiž chce celé dni tráviť na zjazdovke. Široké možnosti ako využiť svoj voľný čas ponúka aj Žilinský kraj. Blízkosť kvalitných zjazdoviek, ale aj možnosť návštevy historických pamiatok dáva predpoklad príjemnej a pestrej dovolenky. Ak chcete mať všetko po ruke, hľadajte hotel v širšom centre Žiliny. Hlavným dôvodom je najmä kľudnejšie prostredie a samozrejme výhodná cena ubytovania.

Než sa však vyberiete za oddychom, mali by ste preveriť aj svoje vozidlo. Vaše auto Vás predsa musí spoľahlivo doviesť tam aj naspäť a nechcete sa predsa oberať o vzácny čas na relax. Poruchy áut sú však pomerne bežné, no skorým zásahom, môžete predísť vážnejším poškodeniam. V neposlednom rade nás však zaujíma aj spotreba paliva. Tá nie je vždy ideálna, no aj výkon neraz zaostáva. Dôvodom môže byť porucha na turbodúchadle. Výmena tejto často motora však nie je lacnou záležitosťou. Ak teda nechcete zaťažovať rodinný rozpočet, uvažujte nad repasovaním turba. Týmto spôsobom ušetríte nemalé náklady, viac sa dozviete na www.tirshop.sk. Pri ceste do hôr však nepodceňujte ani správne obutie auta. Pneumatiky Matador sú dostupným riešením aj pre Vaše vozidlo.

Ak plánujete navštíviť aj príjemnú reštauráciu, nezazlievajte manželke vášeň k šperkom Esprit.