Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Zbrane Bonnie a Clyda vydražili za viac ako pol milióna dolárov

V aukcii s názvom American Gangsters, Outlaws and Lawmen sa však našli aj predmety po ďalších známych zločincoch ako Al Capone či John Dillinger.

Nashua 1. októbra (TASR) - Dve zbrane, ktoré patrili známemu gangsterskému páru Bonnie a Clyde, predali v aukcii v americkom štáte New Hampshire za viac ako pol milióna dolárov (vyše 389.000 eur), informovala v noci nadnes agentúra AP.

Amerických kriminálnikov Bonnie Parkerovú a Clyda Barrowa, ktorí sa preslávili počas veľkej hospodárskej krízy, zastrelila polícia 23. mája 1934. Bonnie mala vtedy na stehne pripevnený revolver Detective Special kalibru 38 milimetrov. Vydražili ho za 264.000 dolárov (takmer 206.000 eur), čo bola najvyššia suma v nedeľnej aukcii v meste Nashua v štáte New Hampshire, v ktorej predali 134 predmetov v celkovej hodnote 1,1 milióna dolárov (takmer 860.000 eur), uviedol Bobby Livingston, viceprezident aukčnej spoločnosti RR Auction.

Za Clydovu samonabíjaciu pištoľ kalibru 45 milimetrov ten istý dražiteľ, ktorý si neželal byť menovaný, zaplatil 240.000 dolárov (približne 187.000 eur).

Predmety, ktoré kedysi patrili slávnemu páru, tvorili približne dve tretiny dražených položiek. V aukcii s názvom American Gangsters, Outlaws and Lawmen (Americkí gangstri, kriminálnici a muži zákona) sa však našli aj predmety po ďalších známych zločincoch ako Al Capone či John Dillinger.