Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Pripravte na zimu aj svoj domov

Domov si zariaďujeme podľa vlastných predstáv, keďže sa v ňom chceme cítiť pohodlne. Každý sme iný. Páčia sa nám rôzne veci a máme odlišné potreby.

Bratislava 24. septembra (OTS) - Preto sú aj byty v panelákoch zariadené rôzne. Náš domov je jednoducho našim kráľovstvom.

Pre naše pohodlie nepotrebujeme len súkromie, ale aj nábytok a predovšetkým príjemnú klímu. Keďže nemáme peňazí nazvyš, často hľadáme lacný nábytok. Teplo sa v posledných dňoch opäť dostáva do nášho povedomia. Po tropickom lete, kedy sme hľadali kde a ako sa schladiť, opäť prišlo výrazné ochladenie. Nejedného z nás preto napadne práve kúrenie v zime. Už teraz je vo väčšine domácností výrazne chladnejšie ako pred pár dňami. Na zimu sa tešíme hlavne kvôli Vianociam, ale aj zimným radovánkam na zjazdovke. Čo však neteší asi nikoho je účet za teplo.

Kúrenie je v bytoch nevyhnutné, no niektorí sa radšej spoliehajú len na solidárnosť svojich susedov a v snahe ušetriť, berú teplo iným. Najmä v starších budovách je zima zreteľná veľmi rýchlo, dôvodom sú staré okná, ale aj netesné murivo. Takto vznikajú tepelné straty, ktoré musíte kompenzovať z vlastných zdrojov. Ak teda bývate v takejto bytovke a chcete mať doma teplo, jednoducho sa musíte zmieriť s vysokými nákladmi. Teplo Vám totiž uniká kadiaľ môže. Riešením však môže byť zateplenie.

Zatepľovanie budov je v poslednom období veľmi populárne, najväčší význam však má ak sa uskutočňuje ako celok, to znamená, že sa spolu s obnovou fasády a zateplením polystyrénom vymenia aj okná a zrekonštruuje sa aj strecha.

S chladným počasím sa dni skracujú, aby ste aj naďalej mali doma svoje pohodlie potrebujete svetlo. Ušetriť môžete aj vďaka LED svietidlám, tie nájdete aj v e-shope profisvitidla.cz.

Jednotlivé byty zodpovedajú požiadavkám svojich majiteľov, dnes však nie je veľký problém mať doma aj bezpečnostné skrine.