Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Živena: Laureátkou medaily E. M. Šoltésovej sa stala G. Mikolášová

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Medailu Eleny Maróthy Šoltésovej udelili Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity po tretí raz.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Tohtoročnou lauréatkou medaily Eleny Maróthy Šoltésovej sa stala Gertrúda Mikolášová. Ocenenie jej udelili Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity. Medailu jej slávnostne odovzdali v pondelok (24. 4.) v Zichyho paláci v Bratislave. TASR o tom informovala tajomníčka spolku Radka Semancová.

Gertrúda Mikolášová pôsobí na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety (VŠZaSP) v Bratislave. Je tiež vedúcou laboratória Národného referenčného centra pre tropické choroby na danej škole. V sociálnej oblasti sa aktívne zapája do pomoci ľuďom bez domova. Spolupracuje s Útulkom a zariadením opatrovateľskej služby sv. Lujzy de Marillac a občianskym združením Vagus. Je tiež členkou Tropicteamu VŠZaSP sv. Alžbety, pracovala na sociálno-zdravotníckom projekte priamo v Etiópii.

Medailu Eleny Maróthy Šoltésovej udelili Živena, spolok slovenských žien a Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity po tretí raz. Ocenenie udeľujú najmä osobám, ktoré venovali veľkú časť svojho života sociálnej práci, ľuďom ohrozeným chudobou a sociálnym vylúčením, obetiam domáceho násilia či ľuďom bez domova, ako aj zdravotnej osvete, pričom ich profesionálne zameranie nemuselo byť v sociálnej ani v zdravotníckej oblasti.