Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Milovníci Beatles sa potešia, Žltá ponorka bude v digitálnej verzii

Foto: TASR/AP

Odborníci pracovali na vyčistení animovaného originálu štyri mesiace a pred použitím špeciálneho softvéru uprednostnili vzhľadom na mimoriadnu krehkosť kreslených záberov ručnú prácu.

Londýn 21. marca (TASR) - Už čoskoro, 28. mája, sa na európskom trhu s nosičmi audio a videozáznamov objaví remasterovaná, digitalizovaná podoba animovaného filmu Žltá ponorka (1968) s hudbou legendárnych Beatles na DVD a Blu-ray nosičoch, ako aj nové vydanie CD s hudobným materiálom tejto snímky.

Bonusmi na nosičoch budú okrem iného krátky dokument o vzniku, originálny trailer filmu, audiokomentár producenta Johna Coatesa a medzičasom zosnulého ilustrátora a dizajnéra Heinza Edelmanna, rodáka z Ústí nad Labem, ale aj krátke rozhovory s ďalšími zainteresovanými, pôvodné kresby alebo fotografie z výroby filmu.





Odborníci pracovali na vyčistení animovaného originálu štyri mesiace a pred použitím špeciálneho softvéru uprednostnili vzhľadom na mimoriadnu krehkosť kreslených záberov ručnú prácu. Informácie priniesla spoločnosť Apple Corps Ltd., majiteľ vydavateľských práv diel Beatles.


Foto: TASR/AP



Vo filme zaznie celý rad populárnych songov štvorice z Liverpoolu vrátane All You Need is Love, Lucy in the Sky With Diamonds, Eleanor Rigby alebo When I'm Sixty Four.

John Lasseter, šéf špičkového filmového štúdia pre výrobu animovaných filmov súčasnosti Pixar, pre priložený booklet uviedol, že ako nadšenec tohto odvetvia a jeho tvorca skladá poklonu pred tvorcami Žltej ponorky, ktorých práca pomohla otvoriť cestu fantasticky sa rozvíjajúcemu svetu animácie, aký si môžu užívať súčasníci.