Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Žobráka okradli o takmer kilogram zlata

Ilustračné foto Foto: Ilustračné foto: TASR

Polícia dnes tieto osoby zadržala pre podozrenie z lúpežného prepadnutia.

Hanoj 3. januára (TASR) - Z krádeže takmer jedného kilogramu zlata, ktoré patrilo 86-ročnému bezdomovcovi, obvinila vietnamská polícia päť ľudí. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

Päticu páchateľov vo štvrtok obvinili z prepadnutia, uviedla hovorkyňa polície v provincii Dong Thap. Incident sa odohral 21. decembra po tom, ako gang našiel spiaceho bezdomovca na trhovisku v meste Tram Chim.

Páchatelia údajne bezdomovca prehľadali a ukradli mu 945 gramov zlata v hodnote takmer 42.000 dolárov a 29 miliónov dongov (1400 dolárov) v hotovosti.

Polícia dnes tieto osoby zadržala pre podozrenie z lúpežného prepadnutia, pričom zhabala približne 170 gramov zlata a 29 miliónov dongov v hotovosti, doplnila policajná hovorkyňa.

Podľa polície bezdomovec odišiel z domu pred niekoľkými rokmi po tom, ako sa rozhádal so svojou rodinou. V súčasnosti žije ako žobrák na viacerých miestach provincie a peniaze, ktoré vyžobre, používa na nákup zlata.

"Muž si vedel presne spomenúť, kde a kedy zlato kúpil, takže jeho výpoveď sa zdá byť vierohodná," povedal policajný vyšetrovateľ, ktorý si neželal byť menovaný, nakoľko sa prípad ešte neuzavrel.