Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Zomrel herec Paul Sorvino, známy z filmu Mafiáni

Na archívnej snímke herec Paul Sorvino. Foto: TASR/AP

V televíznom seriáli Zákon a poriadok stvárnil policajného seržanta Phila Cerrettu.

Washington 26. júla (TASR) - Vo veku 83 rokov zomrel v pondelok americký herec Paul Sorvino, ktorý vo filme Mafiáni (1990) stvárnil postavu Paulieho Cicera. TASR správu prevzala od agentúry AFP, odvolávajúcej sa na oznámenie jeho rodiny.

"Som úplne zničená. Láska môjho života a najúžasnejší muž, aký kedy žil, zomrel. Zlomilo mi to srdce," napísala na Facebooku jeho manželka Dee Dee Sorvinová. Podľa jeho hovorcu herec zomrel z prirodzených príčin, píše agentúra AP.

Sorvino sa narodil v New Yorku v roku 1939. Na Broadwayi debutoval v roku 1964 vo filme "Bajour". O štyri roky neskôr sa objavil vo svojom prvom filme, čiernej komédii režiséra Carla Reinera "Where’s Poppa?".

V nasledujúcich desaťročiach sa Sorvino stal stálicou americkej kinematografie. Preslávil sa najmä rolou šéfa podsvetia Paulieho Cicera vo filme režiséra Martina Scorceseho Mafiáni. Postava bola inšpirovaná skutočným mafiánom Paulom Variom z Brooklynu. V televíznom seriáli Zákon a poriadok stvárnil policajného seržanta Phila Cerrettu.

Sorvino hral vo viac ako 50 filmoch a desiatkach televíznych seriáloch. Často hovoril, že hoci je známy najmä hraním gangstrov, jeho skutočnými vášňami boli poézia, maľba a opera.