Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Skupina The Marvelettes prišla o speváčku, zomrela W. Youngová

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Youngová a ďalšie členky The Marvelettes boli v tínedžerskom veku, keď v roku 1961 nahrali skladbu Please Mr. Postman pre vydavateľstvo Motown Records.

Detroit 26. decembra (TASR) - Vo veku 78 rokov zomrela americká speváčka Wanda Youngová, členka legendárnej dievčenskej skupiny The Marvelettes, ktorá začiatkom 60. rokov kraľovala v hitparádach.

Youngová a ďalšie členky The Marvelettes boli v tínedžerskom veku, keď v roku 1961 nahrali skladbu Please Mr. Postman pre vydavateľstvo Motown Records. Táto pieseň sa neskôr objavila aj v repertoároch skupín The Carpenters a The Beatles.

Skupina The Marvelettes začínala s piatimi členkami, neskôr sa z nej stalo kvarteto a nakoniec trio. Preslávila sa hitmi Twistin' Postman, Playboy, Too Many Fish In The Sea, Don't Mess With Bill, The Hunter Gets Captured By The Game and My Baby Must Be A Magician. Skupina sa rozpadla okolo roku 1970.

V tomto roku Youngová nahrala album, ktorý bol jej sólovým projektom, ale bol vydaný pod názvom "The Return of the Marvelettes" a predávaný ako album skupiny The Marvelettes.

Youngová a členka skupiny The Marvelettes Gladys Hortonová naspievali v roku 1990 album "The Marvelettes: Now!"

O úmrtí Youngovej informovala denník The New York Times jej dcéra Meta Ventressová, ktorá spresnila, že jej matka zomrela ešte 15. decembra v Garden City v štáte Michigan na komplikácie spojené s obštrukčnou chorobou pľúc.